Топ разкрасителни съвети за празниците

Разкрасяване за празницитеНие, жените, обичаме да си намираме повод за шопинг и разкрасяване. А предстоящите празници са идеална възможност да си подарим нова дрешка или да се поглезим с козметична процедура. Та коя жена не иска да изглежда великолепно? Дните около Коледа и Нова година са истинско изпитание за фигурата, косата и кожата ни. Вижте нашите топ разкрасителни съвети за празниците и им се доверете, за да се чувствате красиви и бляскави.

Освежете лицето за празничната вечер

Няколко дни по-рано направете пилинг, който ще премахне мъртвите клетки и ще почисти порите. С леки кръгообразни движения нанесете подходящ продукт с активни съставки (глина, алое вера), които ще стимулират кръвообръщението и ще проникнат в дълбочина. Наблегнете на носа и брадичката, тъй като там най-често има запушвания. Не забравяйте след това да хидратирате с крем за вашия тип кожа.

Защитете кожата от ефекта на алкохола

Вкусът на любимото питие може да ви се услажда, но определено не влияе добре на кожата. Всяка следваща глътка нарушава хидробаланса в клетките и причинява сухота, загуба на блясък и тонус. В този случай хидратиращите дневен и нощен крем няма да са достатъчни. Добре е да включите в ритуала си почистващ продукт (ако имате проблемна кожа – специализирана формула) и антистрес маска, съдържащи съставки с киселинен произход, които свиват порите, хидратират и придават жизненост.

Погрижете се за уморените очи

Една безсънна нощ може да накара дори най-живите очи да изглеждат уморени. А около празниците предстоят много такива. Решението е просто. Първо наложете кубчета лед или пакетчета чай, за да облекчите подпухването и тъмните кръгове. След това направете нежен масаж с околоочен продукт (най-добре съдържащ мощни активни съставки като хиалуронова киселина, ретинол, колаген или Омега-3) като започнете от вътрешния ъгъл на окото по горния клепач към външния ъгъл и след това под окото от външния му край към носа.

Тонизирайте тялото и загладете целулита

Употребата на антицелулитен скраб през 2 дни ще ви накара да се чувствате с изваяна секси фигура и да изгладите кожата. А освен, че стимулира кръвообръщението и разгражда мастните депа, формулата озарява тена и подпомага абсорбирането на хидратиращия лосион след това. Много е важна и техниката на нанасяне. Прищипете кожата между пръстите на едната ръка, а с другата втрийте антицелулитния продукт. Така активните съставки ще попаднат върху депата и ще ги разградят по-лесно и бързо заедно с токсините.

Подхранете косата за лъскава грива

Зимният климат изсушава косата, но празничният стрес прави нещата дори по-лоши. Уверете се, че сте съобразили шампоана и балсама с особеностите на косъма и на скалпа ви. Хубаво е да заложите на растителни екстракти и меко, но ефективно действие, а при специфични състояния – на специализирана формула с активни съставки. За блясък и жизненост оставяйте балсама по-дълго от обичайното, като нанесяте от корените до връхчетата и завивате косата в топла кърпа, за да могат съставките да проникнат дълбоко в космените фоликули.

Гримирайте се „умно“

В духа на предстоящите празници, макиажът също трябва да бъде подобващо бляскав. Но разковничето е в стъпките, с които ще го нанесете. За да избегнете посипването на сенки по прецизно нанесената основа на лицето, първо сложете тях и след това всички останали продукти. За устните също подберете червило или глос с повече цвят и блясък като преди това нанесете малко пудра или балсам за повече дълготрайност. Изпробвайте цветовите комбинации и новите продукти преди празничната вечер, за да знаете какво да очаквате.

В заключение само ще ви припомним, че красотата е начин на живот. Ето защо, каквито и планове да имате за предстоящите празници, най-хубавият подарък, който можете да си направите е да осигурите оптимални грижи за себе си, така че да сияете от жизненост и свежест без значение колко безсънни нощи ви очакват. Весели празници!

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.