Трикове за лесно оформяне на прическата

Току-що изкъпаната и леко влажна коса е много по-мека и податлива на обработка. Ето защо, преди да се заемете с оформянето на прическата си, е добре да срешете косата си внимателно и да я измиете с подходящ за нейните нужди шампоан. Не забравяйте да използвате и балсам, който ще придаде допълнителен блясък и гладкост на косъма. Благодарение на конциониращите си съставки балсамът ще направи още по-лесно оформянето на прическата.

Трикове за лесно оформяне на прическата

Лесно и щадящо къдрене

След като подсушите главата си с кърпа сте готови за същинската част на процедурата. Разделете косата на 3-4 части, а всяка от тях - на няколко кичура. Навийте всеки отделен кичур върху ролка с възможно най-голяма обиколка, като предварително го покриете с тънък слой стилизираща пяна. Оставете косата си да изсъхне естествено и свалете ролките. За финал впръскайте малко количество лак за фиксиране на резултата.

Гладка и подредена коса

Възглавницата с калъфка от коприна е един хитър способ, с който ще си спестите ежедневното укротяване на наелектризираната хвърчаща коса. А и ще получите онези няколко допълнителни минути сън, за които жадувате всяка сутрин.

Ако любимите ви дрехи карат косата ви да “танцува” през деня, просто напръскайте гребена си с малко лак за коса и разрешете, за да премахнете статичното електричество.

Мигновен обем

Измийте косата си и попийте добре водата с памучна хавлия (някои специалисти препоръчват използването на микрофибърна кърпа за по-бързо абсорбиране на влагата). Наведете главата си надолу и започнете да прокарвате пръсти в основата на косата. Лекичко опъвайте захванатите кичури като междувременно насочвате хладната струя на сешоара в същата посока. Накрая покрийте косата си с тънък воал фиксиращ спрей и изправете глава, наслаждавайки се на неповторим обем в корените часове наред.

Бързи къдрици без маша

Уверете се, че косата ви е прилежно сресана и я навлажнете леко, а в случай че трудно се поддава на къдрене можете да добавите и стилизираща пяна. След това отделете кичур (колкото по-дебел е той, толкова по-едра ще стане къдрицата) и започнете да го усуквате. Добре усуканият кичур завийте като ”охлювче”, стартирайки от корена на косата. Фиксирайте охлювчето с ластик или фиба и се заемете със следващия кичур. Разплетете косата си след няколко часа и при необходимост я дооформете с пяна. Напръскайте красивите спираловидни къдрици с лак за коса, за да увеличите трайността им.

Стилна прическа само за 5 минути

С малко изобретателност и няколко аксесоара, винаги можете да трансформирате обикновената опашка в елегантна прическа. За целта вържете косата си по средата на тила, разресвайки я с гребен, за да бъде максимално пригладена. Ако тук-там останат щръкнали косъмчета, прокарайте по тях клечка за уши, напръскана с лак.

Отделете един кичур от опашката и го увийте около ластика, с който сте я вързали, за да го прикриете. Края на кичура защипете с малка фиба под самата опашка. После нанесете стилизиращ продукт върху опашката и я оформете на плитка. Щом я разплетете след около половин час, на нейно място ще се появят неотразими вълнообразни къдрици. В случай, че се подготвяте за по-официално събитие, добавете и няколко бляскави фуркета, за да завършите стилната си визия.

 

 

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.