Трикове за лесно оформяне на прическата

Току-що изкъпаната и леко влажна коса е много по-мека и податлива на обработка. Ето защо, преди да се заемете с оформянето на прическата си, е добре да срешете косата си внимателно и да я измиете с подходящ за нейните нужди шампоан. Не забравяйте да използвате и балсам, който ще придаде допълнителен блясък и гладкост на косъма. Благодарение на конциониращите си съставки балсамът ще направи още по-лесно оформянето на прическата.

Трикове за лесно оформяне на прическата

Лесно и щадящо къдрене

След като подсушите главата си с кърпа сте готови за същинската част на процедурата. Разделете косата на 3-4 части, а всяка от тях - на няколко кичура. Навийте всеки отделен кичур върху ролка с възможно най-голяма обиколка, като предварително го покриете с тънък слой стилизираща пяна. Оставете косата си да изсъхне естествено и свалете ролките. За финал впръскайте малко количество лак за фиксиране на резултата.

Гладка и подредена коса

Възглавницата с калъфка от коприна е един хитър способ, с който ще си спестите ежедневното укротяване на наелектризираната хвърчаща коса. А и ще получите онези няколко допълнителни минути сън, за които жадувате всяка сутрин.

Ако любимите ви дрехи карат косата ви да “танцува” през деня, просто напръскайте гребена си с малко лак за коса и разрешете, за да премахнете статичното електричество.

Мигновен обем

Измийте косата си и попийте добре водата с памучна хавлия (някои специалисти препоръчват използването на микрофибърна кърпа за по-бързо абсорбиране на влагата). Наведете главата си надолу и започнете да прокарвате пръсти в основата на косата. Лекичко опъвайте захванатите кичури като междувременно насочвате хладната струя на сешоара в същата посока. Накрая покрийте косата си с тънък воал фиксиращ спрей и изправете глава, наслаждавайки се на неповторим обем в корените часове наред.

Бързи къдрици без маша

Уверете се, че косата ви е прилежно сресана и я навлажнете леко, а в случай че трудно се поддава на къдрене можете да добавите и стилизираща пяна. След това отделете кичур (колкото по-дебел е той, толкова по-едра ще стане къдрицата) и започнете да го усуквате. Добре усуканият кичур завийте като ”охлювче”, стартирайки от корена на косата. Фиксирайте охлювчето с ластик или фиба и се заемете със следващия кичур. Разплетете косата си след няколко часа и при необходимост я дооформете с пяна. Напръскайте красивите спираловидни къдрици с лак за коса, за да увеличите трайността им.

Стилна прическа само за 5 минути

С малко изобретателност и няколко аксесоара, винаги можете да трансформирате обикновената опашка в елегантна прическа. За целта вържете косата си по средата на тила, разресвайки я с гребен, за да бъде максимално пригладена. Ако тук-там останат щръкнали косъмчета, прокарайте по тях клечка за уши, напръскана с лак.

Отделете един кичур от опашката и го увийте около ластика, с който сте я вързали, за да го прикриете. Края на кичура защипете с малка фиба под самата опашка. После нанесете стилизиращ продукт върху опашката и я оформете на плитка. Щом я разплетете след около половин час, на нейно място ще се появят неотразими вълнообразни къдрици. В случай, че се подготвяте за по-официално събитие, добавете и няколко бляскави фуркета, за да завършите стилната си визия.

 

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.