Водата в козметиката.

Водата в козметикатаЗначителна част от козметичните продукти съдържат вода, която е дестилирана, а даже и редистилирана, за да бъде във възможно най-висока степен неутрална и чиста. В почти всички продукти за лична хигиена и козметика, водата изпълнява отговорна роля. Тя е биологически основно вещество и се използва като разтворител на различни активни съставки.

РАЗТВОРИ

Повечето от козметичните средства, съдържат по няколко съставки, фино смесени в съответно съотношение с водата. За да се запазят,  доколкото е възможно, качествата на продукта, се използва специална технология на смесването.

ЕМУЛСИИ

Представляват смес от вода и масло или маяподобна субстанция. Можем да ги разделим в две групи: емулсии - кремове и млека, и емулсии - желета или гелове (стилизиращи).

Освен като помощно средство за разкрасяване, водата притежава и следните други качества:

  • Студената вода и ледът имат адстрингентно действие върху кожата - стесняват временно капилярите и по този начин оказват донякъде тонизиращо влияние.
  • Хладката вода има успокояващо действие върху нервните окончания в кожата и спомага овлажняването на роговия слой на епидермата.
  • Топлата вода и водната пара овлажняват роговия слой в по-висока степен, разширяват кръвоносните съдове в кожата, в резултат на което се получава и по-голяма активност на кожните жлези.

 

Водата е основен източник на здраве и красота от Природата. С нейното приложение в козметиката и качествата, които притежава, тя блика от „Извор на вечната младост“!

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.