Водна лилия – Спа терапия за сетивата

Невинно бяла и нежно ароматна - водната лилия е истински елексир за сетивата. За щастие цъфти в изобилие на Балканския полуостров и се включва в състава на множество козметични продукти, което ни дава възможност да изпитваме насладата й по всяко време, което пожелаем.

Водна лилияКолкото нежна и деликатна да изглежда, Водната лилия (Nymphaea alba L.) всъщност е ценна медицинска и козметична съставка, която се грижи за комфорта на организма и неутрализира неразположенията – външни и вътрешни, включително психологически.

Корените и цветовете на водната лилия съдържат множество полезни вещества (сред които танини, глюкоза, етерични масла, нишесте, алкалоиди, сапонини и полизахариди), което й придава силно успокояващи, противовъзпалителни и защитни свойства.

Така нанасяна външно подпомага зарастването на рани и изгаряния, като предотвратява образуването на белези, а приемана вътрешно отпуска нервната система, бори безсънието и тревогата, спира диарията, лекува възпалено гърло, дихаттелни проблеми, болки в бъбреците, дисбаланс във влагалищната среда,

Като козметична съставка екстрактът от водна лилия действа изключително регенериращо и хидратиращо. Тя е собено ефективна при податлива на дразнения и изсушаване зачервена кожа с чупливи капиляри, облекчава циреи, абсцеси и херпеси, отразява се великолепно на всякакъв тип кожа, включително чувствителна.

Какви са другите ползи от водната лилия за косата и кожата?

  • Дълбоко подхранва, хидратира и задържа влагата
  • Съживява стареещата кожа и избистря тена
  • Повишава клетъчното възстановяване
  • Изглажда фините линии и бръчките
  • Балансира pH на кожата
  • Успокоява кожни раздразнения, слънчеви изгаряния и по-сериозни проблеми
  • Подобрява тонуса и текстурата на кожата
  • Придава блясък и свежест
  • Укрепва косъма и го прави по-плътен
  • Лекува косопад

Екстрактът от водна линия е чудесно приложим в козметиката под формата на различни  видове текстури и продукти за коса и тяло. Освен чисто козметични предимства, употребата на такава формула, дори под формата на мокри кърпички, ще подобри настроението, ще повдигне духа и ще превърне ежедневните ритуали в незаменима спа терапия за сетивата. Всеки ден.

 

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.