Водорасли за красива кожа

Водорасли за красива кожаВодораслите (Algae) са най–старата растителна форма на Земята. Богати на жизненоважни за организма вещества, те са вкусна и питателна храна, действаща терапевтично и при редица здравословни проблеми. Древните народи ги използвали в бита и медицината си, а днес са популярни и като средство за разкрасяване.

За пръв път водораслите намират приложение като козметична съставка във Франция. След като положителния им за кожата ефект се разчува, производители от цял свят започват да включват екстракти от водорасли във формулите си. Така днес тези морски дарове са сред най – изполваните активни съставки за борба със стареенето на кожата, прекомерното омазняване и кожните проблеми, дехидратацията и действието на свободните радикали.

Изцяло натурални, многобройни по вид и свойства, водораслите са богат източник на протеини, въглехидрати, ензими и фибри. Освен това съдържат в изобилие витамините А, С, B1, B2, B6, минералите йод, калий, фосфор, мед, желязо, магнезий и калций, вещствата захар и нишесте.

Прилагани върху кожата, без значение сурови или в козметичен продукт, водораслите я подхранват, подмладяват, изглаждат, регенерират и заздравяват. Осигуряват още гъвкавост на епидермиса, укрепват бариерната му защита, нормализират нивата на влага и заличават несъвършенствата.

Комбинирани с други козметични съставки водораслите гарантират дълготрайно балансирана кожа със свеж и сияен вид.

 

 И така, козметичните ползи от водораслите в резюме:

  • Подхранват, тонизират, детоксикират и хидратират кожата
  • Повишават еластичността на тъканите
  • Стимулират регенерацията на клетките
  • Подмладяват и ревитализират
  • Действат антиоксидантно и забавят стареенето
  • Изглаждат бръчките и фините линии
  • Действат лечебно при акне и дори при целулит
  • Регулират нивата на себум
  • Премахват тъмните кръгове под очите и подпухването
  • Успокояват раздразненията

 

Освен полезни за красотата на кожата, водораслите имат и редица други благотоворни качества за организма - подобряват храносмилането, балансират апетита, подпомагат отслабването, подобряват концентрацията, бързината на мисълта и паметта, извличат токсините. А богатството от хранителни вещества в състава им действа като енергийна инжекция за тялото.

Да, водораслите са екзотична, но напълно достъпна и необходима съставка в живота на всеки. Благодарение на изобилието от витамини, минерали и полезни компоненти в състава им, водораслите са се утвърдили като важна козметична съставка за красива кожа, препоръчвана от натуропати и дерматолози.

Маска за лице, дневен крем, шампоандуш гел, сапун и дори мокри кърпички – който и продукт с екстракт от водорасли да изберете, мигновено ще почувствате благотворния му ефект върху кожата си. Заложете на тях - за красива кожа, добро здраве и бодър дух.
 

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.