Време е да се разделим с прaзничното коремче

Коледно-новогодишните празници са удоволствие за душата, но не и за тялото. Освен че натежаваме и се отпускаме, когато застанем пред огледалото можем с просто око да видим последиците от своеволията си на трапезата – лицето е подпухнало, дрехите се опъват по шевовете, а коремчето е подуто. Необходими са бързи и ефективни мерки! Ето как да се справим:

Време е да се разделим с празниччното коремче
Самодиагностика

Преди всичко е важно да установим дали наистина сме качили някой и друг килограм в областта на коремчето и талията или просто сме подути. Някои храни или хранителни комбинации предизвикват газове и задържане на течности, което пък кара и тялото да изглежда и да се чувства по-закръглено.

Като начало да намалим приема на алкохол, гликоген и сол

Вместо тях е хубаво да наблегнем на фибрите (в плодовете, зеленолистните зеленчуци, мюслито, лененото семе...), на прясно изцедените сокове и водата, които стимулират перисталтиката и регулират храносмилането.

Да изключим и въглехидратите от вечерята

Тъй като не се нуждаем от допълнително количество енергия преди сън, можем спокойно да се лишим от тестените изделия, зърнените храни, картофите, сладкишите и нишестето след 18.00 ч. Една зеленчукова / плодова салата или порция супа са добра опция.

Зеленият чай е чудесна идея!

Проучванията показват, че зеленият чай е страхотно средство за изгаряне на мазнини, което стимулира отслабването. Освен това съдържа голямо количество антиоксиданти, които се грижат за бляскавия и младежки вид на кожата. Може би наистина е добре да пием поне по 2 чаши дневно?

Добре е да се раздвижим

Не е необходимо да посещаваме редовно спортната зала, за да правим упражнения. У дома също става. Достатъчно е всеки ден да правим кратка и тонизираща програма, включваща 10 минути кардио упражнения, няколко серии коремни преси, гирички. А защо не и 30-минути бързо ходене навън?

Да действаме комплексно

Известно е, че комбинацията от правилно хранене, движение и специализирана козметика винаги е печеливша. Затова сега е моментът да включим антицелулитните продукти в грижите за кожата си - отслабващ серум 2 пъти дневно или загряващ гел-крем преди тренировка. Тези формули съдържат мощни активни съставки (като розов пипер, кофеин, растителни екстракти, ензими), които действат директно върху мастните депа, ускорявайки изгарянето им, и видимо стягат, оформят и намаляват желаните проблемни зони.

Без желание и воля нищо не става!

Фитнес инструкторът, диетологът или близките не могат да ни накарат да свалим празничното коремче, ако сами не решим да насочим съзнание и усилия в тази насока. И да ги следваме отговорно! Но все пак си заслужава, защото тялото ни е единственото постоянно място, на което сме длъжни да живеем. И това налага да се грижим добре за него!

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.