За здрави зъби и красива усмивка

Здравето на устната кухина и зъбите със сигурност отдавна не е чисто здравен проблем. Усмивката е едно от първите неща, които събеседниците ви забелязват. Именно тя помага при създаването на първо впечатление за вас, както у вашите бизнес партньори, така и в личния ви живот. Всеки би искал да има красива усмивка – бели, подредени зъби и здрави венци, без белези на възпаление като кървене и подуване.

За да се радваме на хубави и здрави зъби, трябва да направим много малко – правилно да изберем четката и пастата, с които редовно да мием зъбите си, и то по правилния начин. Странното е, че всеки трети човек не знае как точно трябва да мие своите зъби.

Желанието ни да имаме снежнобяла усмивка ни праща в другата крайност – да избелваме зъбите, а тази процедура води до изтъняване на емайла и частично оголва зъба. Важна е профилактиката на устната кухина, защото при лоша хигиена се образува плака около зъбите и венците, която причинява появата на парадонтоза и изостря чувствителността на зъбите. Този процес е най-обозрим при младите хора от 25 до 30 години. Най-често чувствителни зъби имат хората с пародонтит.

Пародонтозата е често срещано сериозно заболяване, причинявано от голям брой бактерии, формиращи зъбната плака и зъбния камък под и над венеца. В напреднала фаза пародонтозата може да доведе до загуба на зъби. Това е най-комплексното заболяване в стоматологията. Много са факторите за това заболяване, но най- често се обвиняват един вид бактерии, зъбния камък, лошата хигиена.


Това заболяване, а и много други, могат да бъдат напълно предотвратени с правилно почистване на устната кухина, периодично използване на продукти от серията Astera Parodont и редовни стоматологични прегледи. При гингивит и пародонтит е добре да се използва паста за зъби с алуминиев лактат, вода за уста с хлорхексидин, каквато е Astera Parodont Active и задължително конец за зъби!

Конецът за зъби с текстилна нишка Astera Expand е навосъчен, за по-нежно движение и се разширява от слюнката, почиствайки максимално плаката.

Четката трябва да е съобразена със спецификите, които носи заболяването – чувствителни зъби, възпалени венци. Твърдостта на снопчетата е добре да бъде средна към мека, а ако четката е със заострени краища влакната достигат дълбоко в междузъбното пространство и почистват пародонтозните бактерии. Удачен продукт при това състояние е четка за зъби Astera Parodont Control.


Най-важното за профилактиката при пародонтит и гингивит е поддържането на добра устна хигиена и използването на специализирани висококачествени продукти.
Серията Astera Parodont предлага грижа без компромис. Спира кървенето и осезаемо стяга венците.

 

  • За здрави зъби и красива усмивка
  • За здрави зъби и красива усмивка
Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.