Защо да използваме хомеопатични пасти за зъби

Хомеопатията притежава над 200-годишна история и започва да придобива все по-голяма популярност у нас като метод за алтернативно, далеч по-безопасно и резултатно лечение на редица заболявания. За направата на хомеопатични препарати се използват естествени източници- растения, животни, минерали, а лечебните дози са изключително малки. Тези особености на хомеопатичното лечение го правят много чувствително към външни фактори и изискват някои ограничения при употребата на храни и козметика. С грижа за потребителите, все повече козметични компании започват да създават продукти, съвместими с философията на нетрадиционната терапия. Нека се запознаем с предимствата на едни от тях - хомеопатичните пасти за зъби и узнаем защо е полезно да ги използваме.

 Защо да използваме хомеопатични пасти за зъби
Пълна съвместимост с принципите на хомеопатията

На първо място, хомеопатичните пасти за зъби са най-подходящото средство за поддържане на оралната хигиена и здраве при хора, подложени на хомеопатична терапия. Тъй като хомеопатичните лекарства се използват в съвършено малки концентрации, всяка по-агресивна съставка в менюто или козметичните продукти на пациента може да потисне техния ефект. Ето защо е най-добре да се употребяват специализирани пасти, чиито съставки са внимателно подбрани и съобразени с принципите на хомеопатията, така че да не пречат или антидотират действието на лечебните препарати.

Минимален риск от алергични реакции

Хомеопатичните пасти за зъби са подходящи и за всички хора, които проявяват алергия или непоносимост към определени съставки в стандартните продукти за орална грижа. Едни от най-честите дразнители са флуоридът, сулфатите, парабенитеконсервантите, изкуствените подсладители. и т.н., които могат да причинят обриви, възпаление на венците, стомашно-чревни проблеми при поглъщане и дори дихателни затруднения. За радост на всички потребители, които проявяват по-висока чувствителност към тези съставки, употребата на хомеопатични пасти елиминира тези рискове.

Напълно безопасни за употреба от деца

Благодарение на прецизно селектираните натурални ингридиенти и мекото си действие, хомеопатичните пасти за зъби могат да се употребяват дори от бебета и малки деца. Те са достатъчно надеждни за да посрещнат нуждите на растящите детски зъбки и едновременно с това - напълно безвредни в случай на неволно поглъщане.

Идеален заместител на конвенционалните пасти

Хомеопатичите пасти осигуряват надеждна превенция на кариес чрез натуралната си съставка ксилитол. Без съдържание на изкуствени подсладители, оцветители и аромати, хомеопатичните пасти за зъби са чудесна алтернатива за хората, които са ориентирани към здравословния начин на живот и предпочитат чистата естествена козметика. Те осигуряват спокойствие на ползвателите и същевременно не отстъпват по ефикасност на традиционните средства за устна хигиена.

 Astera Homeopathica

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.