Защо да използваме хомеопатични пасти за зъби

Хомеопатията притежава над 200-годишна история и започва да придобива все по-голяма популярност у нас като метод за алтернативно, далеч по-безопасно и резултатно лечение на редица заболявания. За направата на хомеопатични препарати се използват естествени източници- растения, животни, минерали, а лечебните дози са изключително малки. Тези особености на хомеопатичното лечение го правят много чувствително към външни фактори и изискват някои ограничения при употребата на храни и козметика. С грижа за потребителите, все повече козметични компании започват да създават продукти, съвместими с философията на нетрадиционната терапия. Нека се запознаем с предимствата на едни от тях - хомеопатичните пасти за зъби и узнаем защо е полезно да ги използваме.

 Защо да използваме хомеопатични пасти за зъби
Пълна съвместимост с принципите на хомеопатията

На първо място, хомеопатичните пасти за зъби са най-подходящото средство за поддържане на оралната хигиена и здраве при хора, подложени на хомеопатична терапия. Тъй като хомеопатичните лекарства се използват в съвършено малки концентрации, всяка по-агресивна съставка в менюто или козметичните продукти на пациента може да потисне техния ефект. Ето защо е най-добре да се употребяват специализирани пасти, чиито съставки са внимателно подбрани и съобразени с принципите на хомеопатията, така че да не пречат или антидотират действието на лечебните препарати.

Минимален риск от алергични реакции

Хомеопатичните пасти за зъби са подходящи и за всички хора, които проявяват алергия или непоносимост към определени съставки в стандартните продукти за орална грижа. Едни от най-честите дразнители са флуоридът, сулфатите, парабенитеконсервантите, изкуствените подсладители. и т.н., които могат да причинят обриви, възпаление на венците, стомашно-чревни проблеми при поглъщане и дори дихателни затруднения. За радост на всички потребители, които проявяват по-висока чувствителност към тези съставки, употребата на хомеопатични пасти елиминира тези рискове.

Напълно безопасни за употреба от деца

Благодарение на прецизно селектираните натурални ингридиенти и мекото си действие, хомеопатичните пасти за зъби могат да се употребяват дори от бебета и малки деца. Те са достатъчно надеждни за да посрещнат нуждите на растящите детски зъбки и едновременно с това - напълно безвредни в случай на неволно поглъщане.

Идеален заместител на конвенционалните пасти

Хомеопатичите пасти осигуряват надеждна превенция на кариес чрез натуралната си съставка ксилитол. Без съдържание на изкуствени подсладители, оцветители и аромати, хомеопатичните пасти за зъби са чудесна алтернатива за хората, които са ориентирани към здравословния начин на живот и предпочитат чистата естествена козметика. Те осигуряват спокойствие на ползвателите и същевременно не отстъпват по ефикасност на традиционните средства за устна хигиена.

 Astera Homeopathica

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.