Защо да използваме шампоан за боядисана коса?

Шампоаните за боядисана коса не са създадени случайно. И това ще потвърди всеки фризьор. Kакви точно са предимствата им и как ни помагат да се радваме на по-дълготраен и наситен цвят? Веднага ще ви кажем!

Защо да използваме шампоан за боядисана коса?

Шампоанът за боядисана коса e продукт, специално създаден за нуждите на този тип коса. Формулата е внимателно подбрана да почиства скалпа и косъма и същевременно да действа нежно и защитно върху цвета, включително при сушене и стилизиране след миене.

Шампоанът за боядисана коса е обогатен с естествени природни екстракти (като нар, например), които подхранват косата в дълбочина като й придават естествена жизненост и блясък. За да бъде ефективен, той се разработва така, че да укрепва косъма от корена до върха, което е особено важно след многократно третиране с химикали.  

Едновременно с това фиксира цвета и запазва наситения нюанс на боята за по-дълго време. Активните съставки в него заглаждат кутикула на косъма и задържат по-дълго пигмента във вътрешността му.

Специализираният шампоан за боядисана коса винаги включва и силно хидратиращи агенти (като глицерин например), които правят косата мека и копринено нежна при допир.  Добавят се и съставки, които защитават от вредния ефект на UV лъчите и предпазват цвета от избледняване.

Избирайки подобен измивен продукт за коса, вие си осигурявате сияен блясък, който отразява светлината при всяко движение и по този начин подчертавате магнетичните променливи нюанси на основния цвят.

В заключение може да кажем, че е важно шампоанът за боядисана коса да присъства на лавицата в банята ни винаги след боядисване на косата и да се използва максимално дълго, за да поддържа цвета наситен и бляскав. Препоръчва се употребата на шампоан в комбинация  с балсам от същата гама.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.