Защо да използваме шампоан за боядисана коса?

Шампоаните за боядисана коса не са създадени случайно. И това ще потвърди всеки фризьор. Kакви точно са предимствата им и как ни помагат да се радваме на по-дълготраен и наситен цвят? Веднага ще ви кажем!

Защо да използваме шампоан за боядисана коса?

Шампоанът за боядисана коса e продукт, специално създаден за нуждите на този тип коса. Формулата е внимателно подбрана да почиства скалпа и косъма и същевременно да действа нежно и защитно върху цвета, включително при сушене и стилизиране след миене.

Шампоанът за боядисана коса е обогатен с естествени природни екстракти (като нар, например), които подхранват косата в дълбочина като й придават естествена жизненост и блясък. За да бъде ефективен, той се разработва така, че да укрепва косъма от корена до върха, което е особено важно след многократно третиране с химикали.  

Едновременно с това фиксира цвета и запазва наситения нюанс на боята за по-дълго време. Активните съставки в него заглаждат кутикула на косъма и задържат по-дълго пигмента във вътрешността му.

Специализираният шампоан за боядисана коса винаги включва и силно хидратиращи агенти (като глицерин например), които правят косата мека и копринено нежна при допир.  Добавят се и съставки, които защитават от вредния ефект на UV лъчите и предпазват цвета от избледняване.

Избирайки подобен измивен продукт за коса, вие си осигурявате сияен блясък, който отразява светлината при всяко движение и по този начин подчертавате магнетичните променливи нюанси на основния цвят.

В заключение може да кажем, че е важно шампоанът за боядисана коса да присъства на лавицата в банята ни винаги след боядисване на косата и да се използва максимално дълго, за да поддържа цвета наситен и бляскав. Препоръчва се употребата на шампоан в комбинация  с балсам от същата гама.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.