Защо е толкова важно да почистваме лицето преди лягане?

Почистването на лицето преди лягане е от съществено значение за здравето и добрия външен вид на кожата, тъй като основната регенерация на клетките се случва през нощта. Освен, че тогава действат по-интензивно, те по-добре усвояват влагата и хранителните вещества от козметичните продукти. За да протича процесът гладко обаче, преди това кожата трябва да бъде идеално почистена и тонизирана. Вижте защо още е толкова важно да спазваме рутината в грижите за лицето преди лягане.

Почистване на лицето вечер преди ляганеОтстраняваме токсините.

През деня лицето събира огромно количество мръсотия, прах и мазнини. Като добавим и грима се оформя един задушаващ кожата плътен филм, който запушва порите, увеличава размера им и ако престои прекалено дълго, може да предизвика възпаления (акне, обриви, загрубяване).

Избягваме дехидратацията на кожата.

По време на сън кожата губи голямо количество влага.Затова нанасянето на хидратираща нощна грижа върху измито и почистено лице е особено важен ритуал преди лягане. Пропускането на една от двете стъпки може да наруши скоростта на клетъчната регенерация през нощта.

Предпазваме очите.

Ако не почистим грима от очите, много вероятно е през нощта да почувстваме дразнене и да ги разтъркаме несъзнателно. В резултат, не само ще го размажем навсякъде, но и може да предизвикаме възпаления, ако попаднат в самото око. Сама по себе си спиралата пък ще изтощи миглите и ще ги направи чупливи.

Запазваме младежкото излъчване по-дълго време.

Остатъците от грим и мръсотия възпрепятстват естественото обновяване на клетките, което се отразява върху външното и вътрешно състояние на кожата. Така, системната небрежност в грижите води до преждевременно стареене (фини линии, бръчки, загуба на блясък) на лицето.

Сблъскваме се с по-малко кожни проблеми.

Потта, мръсотията и бактериите се натрупват върху кожата, запушват порите и ги инфектират. Почистването на лицето преди лягане обаче елиминира вредителите, регулира омазняването и дезинфекцира кожата, като по този начин ограничава риска от по-сериозни състояния.

Поддържаме кожата здрава и еластична.

Редовното почистване на лицето ще съхрани естествената защитна бариера на епидермиса, ще ограничи появявата на бръчки и ще увеличи количеството влага в порите, което ще запечатаме с допълнителна доза хидратиращ продукт.

Тук е мястото да ви напомним, че почистването на лицето преди лягане трябва да върви ръка за ръка с нанасянето на специализиран козметичен продукт, съобразен с индивидуалните нужди на вашата кожа. И тъй като прахта, мръсотията и бактериите продължават да се събират и през нощта, сутрин да повтаряте процедурата като този път нанасяте подходяща дневна грижа за лице. Така, само с няколко минути дневно ще се радвате на млада и здрава кожа по-дълго време.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.