Защо е толкова важно да почистваме лицето преди лягане?

Почистването на лицето преди лягане е от съществено значение за здравето и добрия външен вид на кожата, тъй като основната регенерация на клетките се случва през нощта. Освен, че тогава действат по-интензивно, те по-добре усвояват влагата и хранителните вещества от козметичните продукти. За да протича процесът гладко обаче, преди това кожата трябва да бъде идеално почистена и тонизирана. Вижте защо още е толкова важно да спазваме рутината в грижите за лицето преди лягане.

Почистване на лицето вечер преди ляганеОтстраняваме токсините.

През деня лицето събира огромно количество мръсотия, прах и мазнини. Като добавим и грима се оформя един задушаващ кожата плътен филм, който запушва порите, увеличава размера им и ако престои прекалено дълго, може да предизвика възпаления (акне, обриви, загрубяване).

Избягваме дехидратацията на кожата.

По време на сън кожата губи голямо количество влага.Затова нанасянето на хидратираща нощна грижа върху измито и почистено лице е особено важен ритуал преди лягане. Пропускането на една от двете стъпки може да наруши скоростта на клетъчната регенерация през нощта.

Предпазваме очите.

Ако не почистим грима от очите, много вероятно е през нощта да почувстваме дразнене и да ги разтъркаме несъзнателно. В резултат, не само ще го размажем навсякъде, но и може да предизвикаме възпаления, ако попаднат в самото око. Сама по себе си спиралата пък ще изтощи миглите и ще ги направи чупливи.

Запазваме младежкото излъчване по-дълго време.

Остатъците от грим и мръсотия възпрепятстват естественото обновяване на клетките, което се отразява върху външното и вътрешно състояние на кожата. Така, системната небрежност в грижите води до преждевременно стареене (фини линии, бръчки, загуба на блясък) на лицето.

Сблъскваме се с по-малко кожни проблеми.

Потта, мръсотията и бактериите се натрупват върху кожата, запушват порите и ги инфектират. Почистването на лицето преди лягане обаче елиминира вредителите, регулира омазняването и дезинфекцира кожата, като по този начин ограничава риска от по-сериозни състояния.

Поддържаме кожата здрава и еластична.

Редовното почистване на лицето ще съхрани естествената защитна бариера на епидермиса, ще ограничи появявата на бръчки и ще увеличи количеството влага в порите, което ще запечатаме с допълнителна доза хидратиращ продукт.

Тук е мястото да ви напомним, че почистването на лицето преди лягане трябва да върви ръка за ръка с нанасянето на специализиран козметичен продукт, съобразен с индивидуалните нужди на вашата кожа. И тъй като прахта, мръсотията и бактериите продължават да се събират и през нощта, сутрин да повтаряте процедурата като този път нанасяте подходяща дневна грижа за лице. Така, само с няколко минути дневно ще се радвате на млада и здрава кожа по-дълго време.

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.