Защо увисват гърдите?

Увисването на гърдите е естествен и неизбежен физиологичен процес, подобно на стареенето на кожата и косата. Той се случва при дамите с всякакъв размер на бюста, с изключение на най-малките. Просто защото там няма достатъчно кожа и тъкан, чиято загуба на еластичност да проличи видимо.

Защо увисват гърдитеЛошата новина е, че увисването на гърдите не зависи от възрастта и на практика може да се случи във всеки етап от зрелия ви живот. Причината е, че структурата им е изградена не от мускули, върху които можете да въдействате външно с упражнения, например, а от сухожилия, жлези и съединителна тъкан, обгърнати в кожа, чиято еластичност отслабва с времето.

Колкото по малко еластин и колаген съдържа тази обвивка, толкова по-трудно става тя да удържа тежестта на гърдите. Като добавим и гравитацията, която естествено дърпа гърдите в противоположна на „красивата“ посока и предизвиква допълнително разтягане на сухожилията и кожата, процесът на отпускане и увисване на бюста става наистина неизбежен.

Тъй като обаче скоростта, с която увисват гърдите зависи до голяма степен от еластичността на кожата и сухожилията (а това се обуславя от генетични фактори, хранителен режим, начин на живот и естествения процес на стареене), грижите за гърдите е от съществено значение за тяхната добра форма и контур. Дамите с по-голям бюст естествено са по-застрашени от ненавременното му увисване, но никой не е застрахован.

Специалистите препоръчват редовни упражнения, поддържане на регулярно тегло (рязкото отслабване и напълняване, включително по време на бременност, са особено решаващ фактор за скоростта на процеса), консумация на здравословни храни и много вода, избор на подходящ сутиен (включително по време на спорт, когато по-големият бюст може да се увреди от „подскачане“) и разбира се, редовна употреба на специални козметични формули със стягащи съставки, които стимулират производството на еластин и колаген и така поддържат бюста във форма.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.