Защо увисват гърдите?

Увисването на гърдите е естествен и неизбежен физиологичен процес, подобно на стареенето на кожата и косата. Той се случва при дамите с всякакъв размер на бюста, с изключение на най-малките. Просто защото там няма достатъчно кожа и тъкан, чиято загуба на еластичност да проличи видимо.

Защо увисват гърдитеЛошата новина е, че увисването на гърдите не зависи от възрастта и на практика може да се случи във всеки етап от зрелия ви живот. Причината е, че структурата им е изградена не от мускули, върху които можете да въдействате външно с упражнения, например, а от сухожилия, жлези и съединителна тъкан, обгърнати в кожа, чиято еластичност отслабва с времето.

Колкото по малко еластин и колаген съдържа тази обвивка, толкова по-трудно става тя да удържа тежестта на гърдите. Като добавим и гравитацията, която естествено дърпа гърдите в противоположна на „красивата“ посока и предизвиква допълнително разтягане на сухожилията и кожата, процесът на отпускане и увисване на бюста става наистина неизбежен.

Тъй като обаче скоростта, с която увисват гърдите зависи до голяма степен от еластичността на кожата и сухожилията (а това се обуславя от генетични фактори, хранителен режим, начин на живот и естествения процес на стареене), грижите за гърдите е от съществено значение за тяхната добра форма и контур. Дамите с по-голям бюст естествено са по-застрашени от ненавременното му увисване, но никой не е застрахован.

Специалистите препоръчват редовни упражнения, поддържане на регулярно тегло (рязкото отслабване и напълняване, включително по време на бременност, са особено решаващ фактор за скоростта на процеса), консумация на здравословни храни и много вода, избор на подходящ сутиен (включително по време на спорт, когато по-големият бюст може да се увреди от „подскачане“) и разбира се, редовна употреба на специални козметични формули със стягащи съставки, които стимулират производството на еластин и колаген и така поддържат бюста във форма.

Прочетете още статии
Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Дезинфекциращият антибактериален гел Чисто е одобрен и включен в Регистъра за биоциди на МЗ

Становище на Арома във връзка с публикации на резултатите от теста на дезинфектанти на Асоциация „Активни потребители“

Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.