Здраве, красота и любов в годината на коня - I-ва част

На 31 януари 2014 г. навлизаме в годината на Kоня според китайския лунен календар, която ще продължи до 3 февруари 2015 г. Този период е известен още като годината на Дървения или Зеления кон, според елемента, който властва (в китайската астрология са 5: дърво, метал, вода, огън и земя).

Здраве, красота и любов в годината на коняСъс своите благородство, класа, бързина, постоянство и борбен дух, конят има статут на свещено животно за китайците. Дървото като елемент пък е символ на разцъфнало дърво, асоцииращо се с живот, както и на стабилност. В комбинация, Дървеният Кон в китайския хороскоп се свързва с мощна енергичност, оптимизъм и разумно действие. А хората родени в годината на Коня (1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014) са интелигентни и омайни оратори, които стремглаво изпреварват всички около себе си.

Така 2014 г. предвещава да бъде една успешна година, в която целите и мечтите могат да станат реалност. Време за бързи победи, неочаквани приключения и изненадващи сърдечни трепети. Поетите рискове ще донесат положителни резултати, стига да бъдат добре премислени и предприети с увереност. Отварят се множество нови възможности и предстоят големи промени във всички аспекти от живота. Идеален момент за пътешествия из непознати краища и за сключване на брак. А ето каква е астрологичната прогноза за здраве, красота и любов в годината Коня за всяка зодия.

 

Прически и зодии

Овен

Здраве: В здравословно отношение годината на коня ви вещае бодър и енергичен дух и няколко съвсем леки неразположения. Може би е добре да започнете нов фитнес режим и да се откажете от вреден навик (пушене, пиене, лошо хранене), за да регулирате метаболизма си. Не си поставяйте конкретни цели, а потърсете промяна.

Красота: Дамите от този зодиакален знак обикновено имат красиво изсечен овал на лицето, който се нуждае от съвсем малко грим в естествени краски. Но за да подчертаете огнената си натура помислете за черввено червило и повече тоалети в червено и оранжево.

Любов: Очакват ви нови взаимоотношения и запознанства. Разнообразяване на рутината в интимната връзка ще доведе до големи промени. Бъдете готови за диалог и компромиси при недоразумения и не взимайте прибързани решения по отношение на партньора. Ако сте необвързани, може да срещнете Човека.

 

Прически и зодииТелец

Здраве: Тази година бъдете по-отговорни към себе си или ще прекарате много време във възстановяване. Тонизирайте мускулите с упражнения, поддържайте фигурата стройна и теглото в норма. Обърнете внимание на храненето. Възможни са нервни и мускулни неразположения през първото полугодие, но нищо сериозно.

Красота: Тъй като по природа сте дарени с изразителни очи и силна, здрава коса, най-добре се придържайте към неутралните и земни цветове – зелено, медно или телесно за очите и прасковен руж за скулите. В дрехите също включете нещо червено или зелено. По този начин ще привелчете стабилност, богатство и баланс на силите си.

Любов: Вероятно през тази година ще разберете значението на думите любов и интимна връзка. Подходящ момент да прекратите отношения, които спират развитието ви и да се ориентирате към по-интересни, искрени и всеотдайни такива. Научете се да се адаптирате към чуждите нужди, да давате и да получавате, да живеете свободно.

 

Прически и зодии

Близнаци

Здраве: Тъй като ще бъдете в задоволително състояние почти през целия период се постарайте да покажете най-доброто от себе си. Погрижете се за физическата си форма и променете прическата. Старайте се да почивате достатъчно, когато усетите умора от претрупване с работа. А за повдигане на духа опитайте нещо екстремно.

Красота: За да балансирате двуликата си природа ви препоръчваме съчетание от светли и тъмни цветове. Може би жълти и лилави акценти, които ще стимулират позитивното ви настроение, мисълта и общуването. В облеклото подбирайте дрехи, които подчертават добрата форма на раменете и ръцете ви.

Любов: Любовният живот ще бъде на преден план и ще сте подвластни на чувства и емоции. Уверете се, че поддържате интереса на партньора си и се опитайте напълно да го разберете като личност. Давайте му лична свобода и слушайте сърцето си. До края на годината може да сключите брак или да започнете сериозна връзка.

 

Прически и зодииРак

Здраве: В сравнение с предишните години ще сте в най-добрата си форма. Сякаш с нови сили ще работите усърдно за постигане на житейските си цели. Все пак внимавайте с храните, които ядете, защото са възможни отравяне и неразположения. Отделете малко време за почивка и обновление, за да се порадвате на добрите времена.

Красота: Тъй като сте уверени в красотата и чара на тялото си, носете женствени дрехи, които го подчертават и ви осигуряват оптимален комфорт. През деня се придържайте към по-естествена визия в пастелни тонове, но вечер добавяйте малко блясък под формата на сребристии сенки, лосион за тяло или бронзов руж.

Любов: Ще се научите да правите разлика между истинските и илюзорните взаимоотношения. Живейте в настоящето, не вярвайте на лъжливи обещания и не очаквайте прекалено много от партньора си. Един по-умерен подход ще свърши чудеса. Въъзможни са някои сътресения, но с диалог имате големи шансове за стабилност.

 

Прически и зодии

Лъв

Здраве: За да не навредите на благосъстоянието си се вслушвайте в сигналите на тялото си и взимайте навременни мерки. Бъдете умерени в храненето и подбирайте разнообразно меню. През първото полугодие може да изпитвате главоболия и болки в ставите, но до края на годината ще ги забравите напълно.

Красота: За да изразите силата и величието си, подбирайте оранжеви и червени нюанси. Грижете се за кожата си като старателно я почиствате и хидратирате. Включвайте повече аксесоари в облеклото и се стремете към пищност.

Любов: Очакват ви възходи и спадове, а емоциите и чувствените ви нужди ще бъдат в своя апогей. Ако сте необвързани, сега е моментът да започнете сериозна връзка. Но може да се наложи да направите някои саможертви, за да я запазите. Не се подвеждайте от фалшиви обещания и ситуации.

 

Прически и зодии

Дева

Здраве: Ще се чувствате доста добре здравословно и нивата ви на енергия ще са задоволителни. Креативността ще е на преден план. Възможни са алергични реакции към химикали или околната среда, затова взимайте предпазни мерки когато и където трябва. Не се претрупвайте с работа, а си почивайте и се наслаждавайте на живота.

Красота: Вродената ви невинност буди желание у мъжете да ви защитават. За да я подчертаете заложете на естествената красота – не прекалявайте с фон дьо тена и грима. Сините дрехи и аксесоари ще ви вдъхнат спокойствие и ше отворят съзнанието ви. Опитайте и синя спирала за мигли, за да подчертаете проницателния си поглед.

Любов: В любовния ви живот няма да има сериозни промени. Ще се наслаждавате на прекрасни мигове с половинката или ще имате множество възможности да намерите такава. Бъдете готови за някои различия в мненията и за повече разбиране, което ще задълбочи връзката. Не действайте радикално.

 

Очаквайте скоро годишния хороскоп за здраве, красота и любов на останалите 6 зодиакални знака.

Вижте още: Прическа според зодията

 

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.