Зелена ябълка – красота и здраве от глава до пети

Казват, че „хапването на една ябълка дневно държи доктора далеч“. И е така. Но не само! Ябълката, особено зелената, е един от най-универсалните и фантаситични дарове на Майката природа. Пълен с антиоксиданти, витамини и фибри, този плод гарантира красота и здраве от глава до пети, без значение дали я консумирате сурова или я използвате като съставка в любимия си козметичен продукт.

ЯбълкаОт векове зелената ябълка (Malus domestica) е призната за един от най-здравословните и полезни за организма плодове. Благодарение на огромнто количество хранителни компоненти (витамини – А, B, C, минерали – желязо, цинк, мед, калий, протеини и фибри) в състава й, тя действа с многостранна насоченост – както външно, така и вътрешно.

Зелената ябълка се отразява изключително благоприятно на храносмилането, тъй като подобрява перисталтиката на червата и прочиства организма от токсини. Освен това ускорява метаболизма, повишава количеството на кислород в кръвта и поддържа кръвообръщението към сърцето в норма, предпазва от рак и Алцхаймер, укрепва костите, облекчава респираторни проблеми, включително астма.

Отново благодарение на изобилието от антиоксидантни вещества зелената ябълка се явява мощен щит срещу свободните радикали в околната среда като същевременно подпомага образуването на меланин, подобрява тонуса и плътността на кожата, защитава от признаците на преждевременно стареене и дехидратация, освежава дъха и прави усмивката ослепително бяла.

Какви са другите ползи от зелената ябълка като козметична съставка?

  • Запазва еластичността и младостта на кожата
  • Хидратира в дълбочина и заличава линиите на дехидратация
  • Подхранва и избелва
  • Контролира възпаленията, появата на пъпки, акнето
  • Премахва кръговете и сенките около очите
  • Лекува пърхот
  • Стимулира растежа на косъма
  • Укрепва структурата му
  • Заздравява и възстановява косата

Зелената ябълка е магически супер плод, който поддържа красотата и блясъка на кожата и косата, включително отвътре навън, ако я консумирате под формата на плод, сок и дори оцет. Но като козметична съставка, например в шампоан, паста за зъби, вода за уста или душ-гел тя ще даде резултати много по-бързо и ефективно, да не говорим за свежия и дълготраен аромат, който ще остави след себе си. Така че не губете време, а си подарете красота и здраве от глава до пети още днес.

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.