Зеленият чай и неговите магически свойства

Повечето хора в наши дни търсят природосъобразен, сигурен и ефективен начин да се предпазят от повсеместните болести, засягящи все по-голяма част от населението като раковите заболявания, диабета, затлъстяването, високото кръвно и т.н.. Всеки човек, който иска да поддържа здраво и жизнено тяло, без съмнение трябва да включи зеления чай в менюто си. Зеленият чай има изключително много полезни съставки и благоприятният му ефект е осезаем, особено ако го пиете ежедневно. За тези, които до сега не са чували за ползите от зеления чай, той е здравословна напитка, извличена от растението Camellia Sinensis, което се среща и отглежда главно в Китай и Япония. Процесът на извличането на листата не включва оксидация или ферментация и крайният продукт е напълно натурален.

Напитките от зелен чай са изключително богати на специален вид антиоксиданти, наречени катехини, които са известни като най-мощните противоракови и противовъзпалителни вещества, неутрализиращи свободните радикали в човешкото тяло.

Най-известните ползи за здравето от консумацията на зелен чай:

Зеленият чай е наистина впечатляваща със своите невероятни свойства билка, която има силата да предотврати някои от най-масовите и опасни заболявания в човешката популация днес. От всичките му предимства за здравето, по-долу са изброени някои от най-признатите от медицинската научна общност ползи на зеления чай:

  • Зелен чай и Помощ на Отслабване

Ако се борите с излишни килограми, включването на зелен чай в диетата ви със сигурност ще ви помогне да постигнете по-бърз успех. Това е така, защото зеленият чай ускорява метаболизма на тялото, така че мазнините и калориите се изгарят бързо, което води до по-лесно отслабване

  • Зелен чай и Превенция на ракови заболявания

Елементът в зеления чай, известен като епигалокатехин галат или EGCG е силен антиоксидант, който може да предотврати появата на ракови образувания, поради противодействието, което оказва на разрушителното въздействие на свободните радикали в организма. Не на последно място EGGG има свойството да потиска и вече съществуващите ракови клетки.

  • Зелен чай и Защита от чернодробни заболявания

Честият прием на алкохол със сигурност натоварва черния дроб. Ако сте от любителите на чашката и не можете да ограничите пиенето на алкохол до безопасни за здравето дози, включете зелен чай в ежедневната си диета. Той има предпазващо черния дроб действие и ще намали значително риска от появата на тумори в черния дроб или хепатит.

  • Зелен чай и Диабет

Пиенето на зелен чай се препоръчва за хора, които страдат от диабет, тъй като помага за нормализиране на нивата на кръвната захар и увеличаване на чувствителността на клетките към инсулина.

 

Прочетете още статии
Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Чистота и хигиена. Въпрос на дезинфекция

Наличието на патогенни микроорганизми в дома ни представлява риск за здравето ни. Почистването и дезинфекцирането е с цел прекъсване веригата на инфекции.

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

Кога изчезва детския атопичен дерматит?

В повечето случаи се наблюдава спонтанно затихване на болестта, но не е изключена и повторната ѝ поява на по-късен етап от живота.

Специализирана грижа за атопична кожа

Специализирана грижа за атопична кожа

Въпреки че за атопичния дерматит все още не е открито лечение, с подходящия терапевтичен план и промени в начина на живот, заболяването може да бъде поставено под контрол.

Зодии и козметика

Зодии и козметика

Открийте кои са най-подходящите за Вас козметични средства според Вашия астрологичен знак.