Зодии и козметика

Характерът на човек се определя до голяма степен от неговата зодия. Козметиката, от друга страна, е едно от средствата, чрез които можем да изразим своята индивидуалност. И след като силните и слабите ни страни са продиктувани от звездите, то начинът, по който подчертаваме едните и прикриваме другите, също зависи от зодиакалния ни знак.

А за да сте сигурни, че козметиката, която използвате е в хармония с отличителните черти на зодията Ви, ние Ви предлагаме няколко насоки.

ОДневен хороскоп за красота Овенвен

Екстравагантните прически в ярки цветове съответстват напълно на желанието на овните да изпъкват сред тълпата. И тъй като постоянните цветови експерименти на тези вироглави представители на зодиака са истинско предизвикателство за здравето на косата, е препоръчителна употребата на бои, обогатени с подхранващи масла.

 

ТелецДневен хороскоп за красота Телец

Инатът на телеца е пословичен, но той далеч не е единствената му отличителна черта. Принадлежащите към зодията имат навика да трупат емоциите в себе си, при това не къде другаде, а в областта на бедрата и ханша. За щастие, ако вложат същото упорство по отношение на козметиката за отслабване, те бързо ще преодолеят негативните последици за фигурата си.

 

Дневен хороскоп за красота - БлизнациБлизнаци

Поради двойната им природа, каквото и да кажем за близнаците, то ще е само половината от истината. Освен чести колебания в настроението, тяхната двойнственост поражда и проблеми във физически план свързани с чифтните органи. Ето защо, направляваният от Меркурий, знак трябва да има винаги до себе си тубичка хидратиращ крем за ръце.

 

Дневен хороскоп за красота - РакРак

Тъй като са подвластни на луната, мнозинството от жените раци имат силен майчински инстинкт, който обаче ги кара да изглеждат строги. За да омекотят чертите на лицето си, при това буквално, представителките на зодията следва да атакуват своевременно първите бръчки, използвайки подходяща анти-ейдж козметика.

 

Дневен хороскоп за красота - Лъв

 Лъв

Царят на зодиака знае добре точно какво иска, особено що се отнася до неговата „грива”. Силното му его, не му позволява да се примири със стандартната визия, ето защо, ако по-честичко посяга към стилизиращите продукти, той винаги ще изглежда зашеметяващо, точно, както подобава на една знатна особа.

 

Дневен хороскоп за красота - Дева

Дева

Девите са известни със своята мания за ред и чистота. Желанието им всичко около тях да "скърца" от чистота често им създава дискомфорт, особено когато попадат в силно замърсената среда на големия град. Представителите на тази зодия имат нужда постоянно да се почистват, особено когато става въпрос за ръцете. Истинско удоволствие е за тях да избират различни видове и аромати сапуни - за дома, за офиса, за пътуване.

 

Дневен хороскоп за красота  - ВезниВезни

Везните имат изтънчен стил и не обичат крайностите. Стремежът им към баланс важи с пълна сила, както за косата, така и за грима им. Но на тези от тях, които са решили да разчупят статуквото, една нова прическа в коренно различен цвят би свършила чудесна работа.

 

Дневен хороскоп за красота  - СкорпионСкорпион

Магнетични и мистериозни като самата вода, представителите на водната зодия рядко страдат от липсата на внимание. Добре би било да се грижат повече за хидратацията на кожата си, така че да бъдат винаги в хармония с направляващата ги стихия.

 

Дневен хороскоп за красота - СтрелецСтрелец

Родените под знака на стрелеца притежават изключително свободолюбив и приключенски дух. И с оглед динамичният им начин на живот, прекарван повечето време на открито, те не бива да пренебрегват слънцезащитните продукти за лице и тяло.

 

Дневен хороскоп за красота - КозирогКозирог

Козирозите са изключително амбициозни и отдават голямо значение на кариерата си. И тъй като външният вид е важен за нея (а и не само!) те не могат да си позволят да изглеждат другояче освен безупречно. Козирозите подбират облеклото си с особено внимание, все пак хората „по дрехите посрещат”, но е добре да знаят, че няма нещо, което да прави по-добро първо впечатление от искрящо белите зъби.

 

Дневен хороскоп за красота  - ВодолейВодолей

Мечтатели и философи по природа, водолеите са изключително предразположени към появата на отоци и други проблеми в областта на крайниците, предизвикани от лимфен застой. И това не е никак случайно – та нали вечно зареяни в облаците, те рядко стъпват по земята. Особено препоръчителни за въздушния знак са кремовете за крака с охлаждащ ефект, както и антицелулитните продукти.

 

Дневен хороскоп за красота - Риби

Риби:

Представителите на зодия риби плуват твърде често във водите на песимизма, което им докарва главоболие и безсъние, а понякога и много по-сериозни психосоматични заболявания. Особено ефективни срещу черногледството на този астрологичен знак са ежедневните ароматерапевтични сеанси под душа.

 Не забравяйте, че това са само основни насоки, а не закономерности. Богатата гама от продукти на Арома позволява на всекиго да изрази себе си, както в духа на предопределеното му от звездите, така и в зависимост от моментното си настроение. Чувствайте се свободни да експериментирате!

Прочетете още статии
Безопасност при работа с дезинфектанти

Безопасност при работа с дезинфектанти

При работа с дезинфектанти задължително е да се използват ръкавици, а персоналът, отговорен за хигиенизирането, трябва да бъде снабден с лични предпазни средства като работно облекло, маски и по възможност очила. След работа личните предпазни средства се отстраняват внимателно, а тези, предназначени за еднократна употреба се изхвърлят безопасно.

Хигиена в офиса

Хигиена в офиса

На работното място (бюра, маси, дръжки на врати и прозорци, осветителни ключове, бутони на асансьори и банкомати, вендинг-машини и др.) и използваните предметите (телефони, клавиатури на различни устройства, монитори, ключове и др.), както и повърхности в санитарни помощения (седалки на тоалетни чинии, мивки, кранове и др.) трябва неколкократно (3-4 пъти на ден) да бъдат избърсвани с дезинфектант.

Хигиена в дома

Хигиена в дома

В домакинството е достатъчно да се извършва дезинфекция веднъж дневно, най-вече след влизане отвън. Подовите настилки могат да бъде забърсвани с моп или кърпа, напоени в разтвор на почистващ препарат след всяко влизане в дома.

Пандемия и превенция

Пандемия и превенция

Намираме се в извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Тези мерки, обаче, не могат да гарантират успех, ако цялото общество не участва активно.