Страна на красотата

Как да боядисам косата си за първи път?

Преди да пристъпите към боядисване най-важно е да направитетеста за чувствителност към избраната от вас боя, за да избегнете евентуални алергични реакции. Изчакайте 48-часа и ако няма неприятни реакции пристъпете към боядисване

Добре е да направите първото боядисване при фризьор или да гледате практични видео съвети в интернет. Особено важно е да разнесете боята много добре по всеки кичур на косата.

Нанесете боята върху влажна коса, започвайки от корените. Масажирайте добре цялата коса, за да се разнесе равномерно продукта и да получите отлично покритие на косъма от корена до върха. Оставете да действа 30 минути.
 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.