Страна на красотата

Как да боядисваме мъжката коса?

Как да боядисваме мъжката косаВ боядисването на косата мъжете са по-облагодетелствани от жените! Освен че прическата е къса и лесна за поддържане, мъжкият косъм съдържа повече естествени протеини, което подпомага усвояването на боята и скъсява времето за боядисване. Да не говорим, че изборът на цвета и боята е къде-къде по-лесен и при суетенето е сведено до минимум. 

И въпреки че знаем, че по природа мъжете са по-практични в действията си, ще си позволим да дадем няколко „експертни“ насоки в боядисването на косата.

48 часа преди боядисване е добре да направим тест за чувствителност. Така ще проверим дали кожата не реагира случайно при контакт с продукта. Едва след два дни можем да пристъпим към същинското боядисване.

Междувременно трябва да подготвим мястото, където ще боядисваме косата. Най-добре е в банята, тъй като почистването е най-удобно и няма да се притесняваме, ако изцапаме. На удобно за нас място можем да разположим всички необходими пособия (боя, гребен, таймер), а също да подготвим за ръцете защитни ръкавици.

Препоръчително е да облечем някоя стара тениска, за която няма да съжаляваме, ако се изцапа. А би могло и просто да наметнем кърпа върху раменете.

Идва моментът да приготвим боята. Най-добре е да изберем формула специално произведена за мъже. От една страна съставките в нея са съобразени с особеностите на мъжкия косъм, а от друга липсват дамски аромати.

Друго предимство на иновативните формули боя за коса за мъже е текстурата. Ако е под формата на пухкава пяна тя се разнася много лесно, бързо и най-вече равномерно по цялата коса. Така се получава плавно преливане на цвета и пълно покритие на белите коси, но без да изглежда натрапчиво. Разбира се, за да получим очаквания резултат, трябва да следваме стриктно инструкциите.

Няма значение дали косата е измита непосредствено преди процедурата или ден-два по-рано, но е важно да не е използван стилизиращ продукт като гел, вакса и др. върху косата преди боядисването.

При нанасяне на боята върху косата започваме от корените в горната част на главата и след това разнасяме по цялата коса. При по-дълга коса е препоръчително да разделим косата на кичури предварително и след нанасянето да разрешем косата с гребен за постигане на равномерно покритие.

В случай, че искаме да боядисаме брада и/или мустаци, можем да нанесем малко количество боя и върху тях, за да не се получи видима разлика между косата и брадата.

Накрая засичаме времето, указано в упътването, и измиваме обилно с хладка вода, за да „затворим“ пигмента в косъма.

Толкова е лесно да се боядисаме в 21-ви век, че нищо чудно да ни стане чест ритуал като бръсненето.  А любопитни ли сте как се боядисват известните мъже? Откраднете си някоя идея!

GREYFIX For Men - 4 естествени цвята, които да Ви  придадат неустоимо излъчване и чар.

GreyFix for Men GreyFix For MenGreyFix For MenGreyFix For Men

кестеняв                         светло кестеняв                 тъмно кестеняв                         черен

 


 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.