Страна на красотата

Как да боядисваме мъжката коса?

Как да боядисваме мъжката косаВ боядисването на косата мъжете са по-облагодетелствани от жените! Освен че прическата е къса и лесна за поддържане, мъжкият косъм съдържа повече естествени протеини, което подпомага усвояването на боята и скъсява времето за боядисване. Да не говорим, че изборът на цвета и боята е къде-къде по-лесен и при суетенето е сведено до минимум. 

И въпреки че знаем, че по природа мъжете са по-практични в действията си, ще си позволим да дадем няколко „експертни“ насоки в боядисването на косата.

48 часа преди боядисване е добре да направим тест за чувствителност. Така ще проверим дали кожата не реагира случайно при контакт с продукта. Едва след два дни можем да пристъпим към същинското боядисване.

Междувременно трябва да подготвим мястото, където ще боядисваме косата. Най-добре е в банята, тъй като почистването е най-удобно и няма да се притесняваме, ако изцапаме. На удобно за нас място можем да разположим всички необходими пособия (боя, гребен, таймер), а също да подготвим за ръцете защитни ръкавици.

Препоръчително е да облечем някоя стара тениска, за която няма да съжаляваме, ако се изцапа. А би могло и просто да наметнем кърпа върху раменете.

Идва моментът да приготвим боята. Най-добре е да изберем формула специално произведена за мъже. От една страна съставките в нея са съобразени с особеностите на мъжкия косъм, а от друга липсват дамски аромати.

Друго предимство на иновативните формули боя за коса за мъже е текстурата. Ако е под формата на пухкава пяна тя се разнася много лесно, бързо и най-вече равномерно по цялата коса. Така се получава плавно преливане на цвета и пълно покритие на белите коси, но без да изглежда натрапчиво. Разбира се, за да получим очаквания резултат, трябва да следваме стриктно инструкциите.

Няма значение дали косата е измита непосредствено преди процедурата или ден-два по-рано, но е важно да не е използван стилизиращ продукт като гел, вакса и др. върху косата преди боядисването.

При нанасяне на боята върху косата започваме от корените в горната част на главата и след това разнасяме по цялата коса. При по-дълга коса е препоръчително да разделим косата на кичури предварително и след нанасянето да разрешем косата с гребен за постигане на равномерно покритие.

В случай, че искаме да боядисаме брада и/или мустаци, можем да нанесем малко количество боя и върху тях, за да не се получи видима разлика между косата и брадата.

Накрая засичаме времето, указано в упътването, и измиваме обилно с хладка вода, за да „затворим“ пигмента в косъма.

Толкова е лесно да се боядисаме в 21-ви век, че нищо чудно да ни стане чест ритуал като бръсненето.  А любопитни ли сте как се боядисват известните мъже? Откраднете си някоя идея!

GREYFIX For Men - 4 естествени цвята, които да Ви  придадат неустоимо излъчване и чар.

GreyFix for Men GreyFix For MenGreyFix For MenGreyFix For Men

кестеняв                         светло кестеняв                 тъмно кестеняв                         черен

 


 

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.