Страна на красотата

Как да ексфолираме кожата на тялото?

Как да ексфолираме кожата на тялото?Ежедневното миене на тялото не е достатъчно да ексфолира десетките хиляди мъртви клетки, които се натрупва всяка минута. За целта 1 - 2 пъти седмично трябва да подпомагате процеса с някои допълнителни грижи в тоалета. И тъй като ексфолирането на тялото е по-различно от това на лицето, вижте как да го правите.

Кожата на тялото е по-плътна и груба от тази на лицето. При ексфолирането й трябва да приложите малко повече натиск и подходящи помощни средства. На първо място се нуждаете от подходяща скраб формула. Тя най-често съдържа фини ексфолиращи частици, които нежно излющват мъртвите клетки и същевременно подхранват и хидратират кожата, оставяйки я мека и гладка.

Използвайте скраб продукт с антицелулитно действие. Обогатена с мощни активни съставки (кофеин, розов пипер), разграждащи мастните депа, формулата не само изглажда и омекотява епидермиса, но и го подготвя за последващо нанасяне и третиране с антицелулитни продукти.

След като намокрите тялото с умерено топла вода (горещата има изсушаващ ефект), нанесете малко количество от продукта и разнесете с нежни масажиращи движения в посока от краката към гърдите, гърба и ръцете. Наблегнете на масажа в зоните с целулит, тъй като ще подпомогнете дренажа и ще стимулирате циркулацията.

За допълнителен ефект, преди изплакване можете да използвате луфа, ръкавица за баня или четка за тяло с естествен косъм, с които да обработите повторно кожата. Правете малки въртеливи движения върху скраба докато се образува пяна и отново в посока отдолу – нагоре.

Изплакнете тялото с хладка вода, за да заключите ценните съставки и влагата в порите, след което подсушете нежно с мека памучна кърпа.

Нанесете хидратиращ продуктлосион или крем за тяло, а в зоните с целулит – специализиран антицелулитен крем, серум или гел, тъй като тогава действието им е най-ефективно. При разнасянето отново използвайте масажиращи движения, за да подпомогнете освобождаването на напрежението от мускулите, разграждането на мастните дема и разнасянето на задържаната вода.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.