Страна на красотата

Как да изберем козметика за подарък?

Животът е един безкраен низ от празници и щастливи събития. И макар че най-ценно за нас е да ги споделим с близките си, а за близките ни- да бъдат край нас, никога не е излишно да въплатим обичта си едни към други в красиви подаръци.

 Как да изберем козметика за подарък?

Вариантите за подарък за многобройни и когато се постараем да „видим” истинската същност на получателя, с лекота ще открием най-подходящият сред тях. Не винаги е нужно да се впускаме в грандиозни и скъпоструващи покупки, защото с известна доза креативност дори достъпните за всеки, козметични продукти се превръщат в превъзходна изненада.

Парфюми

Тъй като мозъкът е този, който класифицира миризмите като „приятни” и „неприятни”, не можем да му имаме доверие при избора на подходящ аромат за друг освен самите нас. Ето защо, ще трябва да проучим предпочитанията на човека, когото искаме да зарадваме. Необходимо е единствено да станем малко по-наблюдателни и той сам ще ни подскаже какво харесва. Но разбира се, не е добра идея да му подарим парфюмът, който вече притежава или до скоро е използвал. Затова пък няма да сбъркаме, ако заложим на ухание, напомнящо любимият душ гел, лосион или дори лакомство на нашия близък.

Измивни средства

На пръв поглед средствата за лична хигиена не са най-удачният избор за подарък. Но винаги съществуват и изключения. Сапунчетата с форми на животни, например, биха зарадвали всеки малчуган. Ръчно направеното от вас измивно средство е страхотен персонален подарък. А една композиция от дъхави био сапуни би била подходящо решение за хората, ориентирани към здравословния начин на живот.

Ароматният душ гел също не е за пренебрегване. Винаги можете да подходите творчески, за да направите този продукт оригинален. Украсете бутилката му посредством техниката декупаж или пък пресипете съдържанието в красив диспенсър.
Макар и не толкова креативна, идеята да поднесете душ гелът в комбинация с лосион или крем за тяло от същата серия е отлична.

В случай че на вашия близък или приятел се налага да пътува често, той би оценил подаръчен несесер, пълен с миниатюрни варианти на най-необходимите козметични принадлежности.

Специализирани козметични средства

Към продуктите против бръчки, акне, целулит и други естетични несъвършенства на кожата и косата, трябва да се подхожда с особено внимание и такт. Удачно е да ги подарим само на човек, който ни е достатъчно близък, говори открито за проблема си и търси от нас съвет за разрешаването му. И все пак, най-добре е да поднасяме козметиката от този тип без специален повод, а просто, за да засвидетелстваме своята загриженост и обич.

Декоративна козметика

Богата палитра от сенки за очи, например, би доставила огромно удоволствие на жена, чиято страст е гримът. Същото се отнася и за останалите, носещи цвят и настроение, продукти. Хубаво е да предоставяме на получателя възможност за избор между няколко нюанса, така че да може да се забавлява, експериментирайки с различни визии.

Бебешка козметика

Обикновено, младите майки получават като подарък за своето новородено купища дрешки и играчки. Така че вие може да сте този, който да разчупи стереотипа, връчвайки козметичен комплект, осигуряващ пълноценна грижа за нежната бебешка кожа. Изберете продуктите внимателно, така сякаш са предназначени за вашето собствено дете- хипоалергенни, без опасни съставки и възможно най-натурални.

Козметика за мъже

По-голямата част от господата не са особени почитатели на козметичните средства, така че не очаквайте да изпаднат във възторг от подобен подарък. Ако вашият любим е изключение- добре, но ако ли не, първо „опипайте почвата” като без повод му поднесете козметика, за чиято полза не подозира.

Други продукти

Скрабът и лосионът за тяло, пяната за вана и други подобни глезотийки, са сред продуктите, които не всеки използва, но пък не би имал нищо против да опита. Кремът за ръце също е едно от малкото „универсални” средства, неотчитащи фактори като възраст и тип кожа. Не бива да подминаваме и промоционалните козметични комплекти, които се предлагат в красива опаковка и често с допълнителен подарък от производителя.

На какъвто и подарък да се спрем, обаче, важно е той да бъде персонализиран, поднесен с усмивка и в празнична опаковка, за да може получилият го да се почувства истински обичан и специален.

 

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.