Страна на красотата

Как да изберем вода за уста?

Ако искаме да се радваме на здрави, чисти, бели зъби и свеж дъх, то не бива да пропускаме употребата на вода за уста в ежедневния си ритуал за орална хигиена. И повярвайте, тази препоръка не е търговски трик. 

Как да изберем вода за уста?

Много е важно първо да подберем водата за уста правилно, т.е според нуждите си устната кухина.

  • За почистване на зъбната плака, която е основен причинител на най-разпространените заболявания в устната кухина и за да премахнем бактериите, причиняващи лош е препоръчително да се доверяваме на вода за уста с антимикробно действие  с цитилпиридинхлорид и флуор.
  • При заболяване на венците като гингивит или пародонтит или при чувствителни зъби, стоматолозите препоръчват специализирана вода за уста , чиято формула с хлорхексидин и алуминиев лактат стяга чувствително венците и да премахва бактериите, причина за пародонтит.
  • А след хирургически намеси в устната кухина, преди и след вадене на зъб или поставяне на имплант, пиърсинг, почистване на зъбен камък, при кървене и други възпаления.е желателно да използваме медицинска вода за уста – концентрат, която действа по-мощно от обикновените води и дори медикаментозно.
  • За освежаване, почистване и защита на устната кухина при добро дентално здраве е достатъчно да включим в рутината си вода за уста с профилактична насоченост. Комбинацията от активни съставки (цетилпиридинхлорид, флуор, ментол, тимол, евкалиптол) ограничава развитието на бактерии, предотвратява натрупването на плака и зъбен камък, предпазва от възпаление и кариес и осигурява ледено свеж дъх.
  • При оцветен емайл и желание за избелване може да се използва водата със съставки за безвредно избелване, 12-часова защита срещу отлагания, плака и пожълтяване.

 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.