Страна на красотата

Как да използваме интимния гел?

Как да използваме интимния гел?Интимният гел или лосион би трябвало да присъства в тоалетния несесер на всяка дама. Така както шампоанът, пастата за зъби и кремът за лице. За разлика от сапуна и душ гела, чиито формули най-често са с неутрално pH (5,5) и могат да нарушат естествения баланс на влагалището (който е между 3,8 и 4,5), тази на интимния гел или лосион го запазва, тъй като съдържа точната доза млечна киселина. Освен това е обогатена с активни съставки (като алое вера, невен, лайка и смрадлика, пантенол), които нежно почистват, хидратират, успокояват и защитават.

Препоръчително е да използвате интимен почистващ гел или лосион след всяко ходене до тоалетна. Но тъй като в повечето случаи това не е удобно поради динамичното ежедневние, използвайте го при всяка баня и задължително преди лягане, а по време на месечния цикъл – два пъти дневно.

Не е необходимо да миете интимната зона със сапун или душ-гел преди използване на интимния гел или лосион. Макар и почистващи, формулите им могат да нарушат естествената влагалищна среда, а по този начин да подпомогнат развитието на вредни бактерии и да неутрализират ефекта на специализирания интимен продукт.

Старайте се да нанасяте интимния гел или лосион само по външната част на гениталиите. Влагалището има способността да се самопочиства и всяка друга интервенция с препарати може да му навреди.

Хубаво е да нанасяте интимния гел или лосион с ръка, а не с гъба за баня или ръкавица за тяло. Освен, че събират и пренасят бактерии, те могат да нарушат целостта на деликатната и нежна кожа в тази зона, което да предизвика дискомфорт или да доведе до инфекции при попадане на микроорганизми от външната среда.

Не насочвайте водната струя директно към гениталиите при отмиване на интимния гел или лосион. Силната струя не само ще отмие естествения защитен секрет на влагалището, но и ще подпомогне навлизането на вредни бактерии, които да причинят възпаление.

Доверявайте се на продукти от познат производител на козметика. По този начин ще намалите риска от използване на формули с дразнещи дори вредни съставки, които биха могли да причинят дискомфорт и нарушение на естествения вътрешен баланс.

1

Десислава Първанова 11.08.2015 22:45

Много са важни съставките в интимния душ гел. Аз харесвам и в момента ползват този билков гел с лайка и смрадлика
http://foryoubg.com/products.php?id=744

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.