Страна на красотата

Как да използваме вода за уста?

Как да използваме вода за уста?Според проучвания хората, които използват вода за уста 2 пъти дневно, посещават много по-рядко зъболекаря от онези, които прескачат тази задължителна последна стъпка в денталните грижи. За да е така обаче, трябва да знаем как да я използваме правилно.

  • Водата за уста е добре да използваме като финална стъпка в миенето на зъбите сутрин и вечер. По този начин окончателно ще премахнем остатъците от храна, които не сме успели да почистим с четката и конеца. Можем да я използваме и по всяко друго време на деня, за да освежим дъха си.
  • Важно да помним, че водата за уста не отменя действието на четката и конеца за зъби.
  • В дозатора (обикновено капачката на опаковката) изсипваме посоченото в указанията количество, ако е необходимо разреждаме с вода (за концентрираните формули).
  • След като изсипем количеството в устната кухина, жабурим между 30 секунди и 1 минута, като се стараем да достигнем и най-задните зъби. Накрая изплюваме.
  • За максимален ефект на формулата е препоръчително да изчакаме поне половин час преди да приемаме храна или напитки, включително вода.
Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.