Страна на красотата

Как да изсветлим пигментните петна от слънцето по кожата?

Как да изсветлим хиперпигментацията по кожатаХиперпигментацията е често срещано явление при продължителен престой на слънце, особено при хората с по-светла кожа. Тя е вид увреждане от действието на UV-лъчите, които провокират производство на повече меланин в определени участъци от лицето и тялото и натрупването му води до образуване на по-тъмни петна. За щастие, с упоритост, мерки и подходящи козметични грижи можете да възстановите баланса.

Два пъти дневно нанасяйте козметичен продукт с алое вера

Дневен крем с екстракт от алое би бил добро решение. Екстрактът от лековитото растение има силно регенериращи, хидратиращи и лечебни свойства. 

Третирайте петната с розово масло или с крем с розов екстракт

Розовото масло е единственото, естествен източник на ретинол (витамин А), действащ чудовтовно за изглаждане на кожата и за заличаване на несъвършенствата.

Веднъж седмично правете пилинг

Ексфолирането ще отстрани повърхностния кожен слой, а заедно с него и потъмнелите от слънцето клетки. Най-добре е почистващата смес да съдържа цитруси, киселини и ретиноиди, чиято активност ускорява разграждането на мъртвите клетки и неутрализира пигментацията.

Използвайте кремове с избелваща формула – дневен и нощен

Те най-често съдържат активни съсътавки като екстракт от лимон, ретинол, алфахидрокси киселини, хидрокинон, които подпомагат регенерацията и ексфолиацията, стимулират синтеза на колаген и еластин и изравняват тена като изсветляват потъмнелите участъци.

2 пъти седмично правете маска с витамин Е

Разбъркайте една капсула с лъжица мед и нанесете. Оставете да престои няколко минути и отмийте с хладка вода. Витамин Е е от първостепенно значение за регенеративните способности на кожата, а медът действа като ексфолиант с дълбокоподхранващо и омекотяващо действие. Редувайте с подходящ козметичен продукт.

Пийте зелен чай

Освен че действа успокояващо за нервната система, зеленият чай е богат на антиоксиданти, които подобряват свойствата на кожата да се самовъзстановява и намаляват вредата от свободните радикали, включително хиперпигментацията.

Яжте повече риба тон.

Пълна с полезни за организма мастни киселини тя помага на кожата да се справи с нанесените от слънцето вреди и същевременно предпазва от появата на нови пигментни петна.

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.