Страна на красотата

Как да контролираме изпотяването?

Как да контролираме изпотяването?Изпотяването е естествен физиологичен процес, чрез който се регулира телесната температура. За съжаление, при някои хора потните жлези работят на интензивни обороти (състояние, наречено хиперхидроза), а при други процесът е съпроводен с неприятна миризма, причиняваща всеобщ дискомфорт. Ето как можете да овладеете потенето и неприятните последици от него.

Пийте повече вода

Живителната течност не само прочиства тялото от токсините, но и подпомага регулацията на телесната температура, а по този начин държи под контрол потните жлези. Освен това успокоява организма в стресови ситуации, а по-малко стрес, означава по-малко потене.

Взимайте душ поне 2 пъти дневно

По този начин не само ще поддържате хигиената си на ниво, но и аромата на тялото си свеж. Сутрешният душ премахва потта и миризмата, отделени по време на сън, а вторият неутрализира потенето от динамичното ежедневние.

Подбирайте внимателно дрехите

Изкуствените материи предизвикват запаряване и провокират интензивно действие на потните жлези с цел терморегулация. Обратно, памучните и леки материи позволяват на кожата да диша и по този начин държат процеса под контрол.

Избягвайте пикантните храни през деня

В това число влизат подправките, лукът, чесънът, лютите чушки. Всички те повишават количеството пот, отделяно от жлезите, а силният аромат на някои от тях се отделя през порите и в комбинация с миризмата от потенето прави ефекта дори по-неприятен.

Подбирайте правилната формула дезодорант

За максимален ефект срещу изпотяването е най-добре да бъде антиперспирант формула, която за разлика от обикновения дезодорант не просто замаскира миризмата, а блокира порите и предотвратява прекомерното овлажняване. Освен това съдържа точната доза мощни активни съставки, осигуряващи 48-часова защита, дълготрайна свежест и суха кожа, и не на последно място, може да се използва върху всяка част от тялото.

Специализирани формули

Препоръчително е мъжете да използват специализирани за мъже формули, тъй като са строго съобразени с физиологичните им особености и съдържат допълнителни активни съставки. 

За оптимални резултати нанасяйте дезодоранта 2 пъти дневно

Специалистите съветват да нанасяте антиперспирантна формула преди лягане, тъй като са необходими няколко часа, за да подейства ефективно. А най-добрата възможност за това е по време на сън, когато тялото е в покой. За да подсилите действието и да запазите свежестта през целия ден нанасяйте повторно сутрин след душ.

 

 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.