Страна на красотата

Как да контролираме изпотяването?

Как да контролираме изпотяването?Изпотяването е естествен физиологичен процес, чрез който се регулира телесната температура. За съжаление, при някои хора потните жлези работят на интензивни обороти (състояние, наречено хиперхидроза), а при други процесът е съпроводен с неприятна миризма, причиняваща всеобщ дискомфорт. Ето как можете да овладеете потенето и неприятните последици от него.

Пийте повече вода

Живителната течност не само прочиства тялото от токсините, но и подпомага регулацията на телесната температура, а по този начин държи под контрол потните жлези. Освен това успокоява организма в стресови ситуации, а по-малко стрес, означава по-малко потене.

Взимайте душ поне 2 пъти дневно

По този начин не само ще поддържате хигиената си на ниво, но и аромата на тялото си свеж. Сутрешният душ премахва потта и миризмата, отделени по време на сън, а вторият неутрализира потенето от динамичното ежедневние.

Подбирайте внимателно дрехите

Изкуствените материи предизвикват запаряване и провокират интензивно действие на потните жлези с цел терморегулация. Обратно, памучните и леки материи позволяват на кожата да диша и по този начин държат процеса под контрол.

Избягвайте пикантните храни през деня

В това число влизат подправките, лукът, чесънът, лютите чушки. Всички те повишават количеството пот, отделяно от жлезите, а силният аромат на някои от тях се отделя през порите и в комбинация с миризмата от потенето прави ефекта дори по-неприятен.

Подбирайте правилната формула дезодорант

За максимален ефект срещу изпотяването е най-добре да бъде антиперспирант формула, която за разлика от обикновения дезодорант не просто замаскира миризмата, а блокира порите и предотвратява прекомерното овлажняване. Освен това съдържа точната доза мощни активни съставки, осигуряващи 48-часова защита, дълготрайна свежест и суха кожа, и не на последно място, може да се използва върху всяка част от тялото.

Специализирани формули

Препоръчително е мъжете да използват специализирани за мъже формули, тъй като са строго съобразени с физиологичните им особености и съдържат допълнителни активни съставки. 

За оптимални резултати нанасяйте дезодоранта 2 пъти дневно

Специалистите съветват да нанасяте антиперспирантна формула преди лягане, тъй като са необходими няколко часа, за да подейства ефективно. А най-добрата възможност за това е по време на сън, когато тялото е в покой. За да подсилите действието и да запазите свежестта през целия ден нанасяйте повторно сутрин след душ.

 

 

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.