Страна на красотата

Как да нанасяме правилно крема за лице?

Как да нанасяме правилно крема за лице?Начинът, по който нанасяме крема за лице наистина има знаечние за красотата на кожата. От него зависи не само колко бързо ще подействат активните съставки във формулата, но и до каква степен ще запазите свежестта, блясъка и младостта на лицето. Ето правилата.

Без значение по кое време на деня нанасяте крем за лице, трябва задължително да го правите върху чиста кожа. Почистете грима, потта, мазнините и мръсотията, измийте лицето с вода и след това тонизирайте с лосион или тоник. Така ще позволите на формулата да проникне дълбоко в порите и да си свърши работата.

Много важно условие е да нанасяте крема за лице винаги върху влажна кожа, за да запечатате по-добре водата в порите.

Нанасяйте малки количества крем за лице. Имайте предвид, че по-голямото количество отнема по-дълго време за втриване и съответно за попиване. Освен това е заблуда да мислите, че повече крем ще има по-ползотоворен и бърз ефект върху кожата. Важно е тя да абсорбира формулата, а не да лепне от нея.

Нанасяйте крема стратегически. Започнете с няколко малки точици от крема върху средната зона на лицето. Разнесете с масажиращи движения бавно нагоре.

След това нанесете малко крем в средата на челото и отново с масажиращи движения разнесете над веждите в посока отвътре навън. От средата на веждите се спуснете към клепачите, този път с въртеливи движения.

Преминете към носа като масажирате нежно отгоре надолу към ноздрите и от ноздрите под очите към слепоочията.

Ред е на лабиалната зона. Първо нанесете малко крем над горната устна и разнесете към бузите. После нанесете малко количество под долната устна и масажирайте надолу до края на брадичката.

Не пропускайте шията. Нанесете няколко капки крем под брадичката и разнесете равномерно настрани и надолу по цялата кожна повърхност докато се образува равномерен фин филм.

За финал прокарайте пръсти с потупващи движения по цялото лице. По този начин ще стимулирате кръвообръщението и ще подпомогнете попиването на крема по-бързо в кожата.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.