Страна на красотата

Как да направя тест за чувствителност?

Тест за поносимост при боядисванеПреди да използвате която и да е боя е важно да направите тест за чувствителност, за да избегнете евентуални алергични реакции.

УКАЗАНИЯ:

1. Почистете добре със спирт около 1 кв.см. кожа зад ухото /махнете обиците/ или от вътрешната страна на лакътната свивка.

2. Смесете няколко капки от окислителя и боята в неметален съд.

3. Нанесете приготвената смес на избраното място за тест, оставете непокрито за 45 минути. Избягвайте допир с дрехи.

4. Измийте щателно с вода.

5. Не забравяйте да затворите плътно тубата с боята и флакона с окислителя, за да ги запазите до момента на боядисването - 48 часа след теста

Ако през този период от време или следващите 24 часа, забележите необичайни реакции като сърбеж, зачервяване или отичане на кожата в тестваната област или около нея, НЕ СЕ БОЯДИСВАЙТЕ С ПРОДУКТА.

.
 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.