Страна на красотата

Как да навиваме косата на ролки?

Как да навиваме косата на ролки?Може ролките да ви се струват старомоден начин за стилизиране на косата, но всъщност е един от най-ефективните. Освен, че носят минимална вреда, те придават естествен чар на всяка коса. Вероятно ще ви изненадаме обаче, че навиването на ролки си има „чалъм“. Ето как да постигнете най-зашеметяващия водопад от къдрици в домашни условия и да изглеждате като излезли от професионален салон.

Основно и най-важно условие е да навиваме ролките върху току-що измита коса. По този начин ще отстраним излишното количество мазнини и мръсотии, които задушават и утежняват косъма. И така развалят ефекта от къдренето.

Препоръчително е да оставим косата да изсъхне естествено. Ако нямаме време можем да използваме и сешоар, но преди това да нанесем защита срещу топлинното увреждане. Добре ще е стилизантът да има и допълнителни свойства – да придава обем, да подпомага накъдрянето, да фиксира. Така косъмът ще бъде по-податлив на ролките.

Когато косата е почти суха и внимателно разресана, нанасяме пяна. Хубаво е да наведем глава надолу и да втрием формулата в частта, която ще навиваме на ролки, но не и в корените (за да не се омазнят).

Специалистите съветват да разделим косата на три секции, ако използваме загряващи или традиционни кръгли ролки. Започваме от средната като навиваме ролките хоризонтално на главата – първо на челото и назад към тила. За да придадем максимално естествен вид на къдриците можем да навиваме в различна посока.

Страничните секции навиваме по същия начин, но тъй като позицията е по-неудобна, част от ролките може да се изкривят или да увиснат. Това не бива да ни притеснява.

Ако използваме ролки тип кабели, то можем да навиваме произволни кичури, тъй като крайният ефект е доста по-непокорен и позволяващ стилизация.

Хубаво е да имаме предвид, че колкото по-тънки са кичурите, толкова по-бърз ще е ефектът. А колкото по-голям е диаметърът на ролките, толкова по-големи ще са къдриците. Най-красив резултат се постига при коса със средна дължина, тъй като късата бухва прекомерно, а дългата тежи.

След като сме навили цялата коса, изчакваме около 30 – 40 минути преди да ги свалим. Важно е косата „да диша“ , за да изсъхне напълно, затова не е препоръчително да покриваме с шапка за баня или друго средство. От време навреме дори можем да подухваме със сешоара, но от голямо разстояние, за да не изгорим косъма.

След сваляне на ролките идва време за стилизиране на прическата. Разресването ще развали къдриците. Най-добър ефект се постига с втриване на пръсти в корените и леко разрошване по дължината. Така можем да поддържаме обема с часове. След това подреждаме кичурите в желаната позиция и фиксираме (първо с фиби или шнолки, ако е необходимо) с лак за коса – от около педя разстояние, щедро, навсякъде.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.