Страна на красотата

Как да омекотя и изгладя кожата на петите?

Как да омекотя и изгладя кожата на петите?

Подобно на лактите, жлезите в зоната на петите не отделят мазнини и често загрубяват, дори се вроговяват вследствие на ходене, климатични условия и неподходящи обувки. Състоянието се влошава още повече през лятото, когато прекарваме много време боси или с джапанки. Как да се справим?

Баня на стъпалата

Потопете стъпалата за 10 минути в леген с вода и няколко капки мляко, морска сол или етерично масло. Според специалистите хадката вода в по-ефективна. Правете процедурата няколко пъти седмично.

Ексфолиация + масаж

За да подпомогнете изглаждането, 2 – 3 минути търкайте петите с пемза, но не твърде агресивно. След това с пръсти направете масаж на стъпалата и на петите. По този начин ще подпомогнете излющването на мъртвите клетки и ще улесните проникването на влагата и съставките в порите.

Хидратация

Изплакнете и подсушете нежно стъпалата и нанесете специализиран крем за крака. Той трябва да съдържа активни съставки като глицерин и растителни екстракти (чаено дърво, мента, маслиново масло, жожоба, кокосово масло), които подпомагат овлажняването и регенерацията и неутрализират неприятната миризма.

Ако петите са много напукани и дори разранени, използвайте продукт с по-наситена текстура и медицински съставки - уреа и цинк, които проникват в дълбочина и ускоряват възстановяването на епидермиса.

Нанасяйте крем всяка вечер преди лягане и обувайте памучни чорапки, които ще задържат влагата в кожата по-дълго време. Когато забележите резултати, можете да слагате чорапки само веднъж седмично.

Ежедневни грижи

Избягвайте да ходите боси по неравни и груби повърхности, тъй като увреждате епидермиса. Носете удобни обувки, а след събуване на обувки с токчета или джапанки, правете вана с морска сол за облекчаване и възстановяване.

Използвайте почивката на море да ходите маскимално дълго боси по пясъка. Той е най-добрият възможен естествен ексфолиант, а в комбинация с морската вода действа наистина чудотворно.

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.