Страна на красотата

Как да омекотя кожата на лактите?

Как да омекотя кожата на лактите?Като че ли доста често кожата на лактите остава пренебрегната в грижите и се сещаме за нея едва, когато започне да дращи, наболява и да се закача по дрехите. Но не бива да забравяме, че точно тя предпазва ставите, мускулите и костите, които движат ръцете ни и затова се нуждае от точно толкова внимание и грижи, колкото и всеки друг сантиментър от тялото.

Ексфолирайте

Така ще премахнете натрупаните мъртви клетки и мръсотия. Препоръчваме ви да използвате смес от кафява захар и зехтин или обикновена кафена утайка, които нежно да втриете с масажиращи движения в засегнатата зона.
Препоръчително е да ексфолирате лактите веднъж седмично. Най-добре е да го правите под душа, защото топлата вода ще разшири порите и ще омекоти кожата, а това ще ускори процеса на почистване.

Хидратация

Жлезите в този кожен участък не отделят естествени мазнини, което е и причината за бързото изсушаване.
Превърнете хидратацията на кожата на лактите в свой ежедневен навик след баня преди лягане. Нежно попивайте лактите, без да търкате, като оставите малко от водата да попие от самоосебе си. След няколко минути нанесете хидратиращия продукт – формулата му ще запечата влагата в порите преди да се е изпарила напълно. За да подпомогнете проникването на активните вещества в кожата и да избегнете разнасянето по мебелите и текстилните повърхности, облечете дреха с памучни ръкави.

Най-добре е да използвате крем за ръце, обогатен с подхранващи и хидратиращи съставки като алое вера, витамини А и Е, водна лилия, жожоба, глицерин или вазелин. Плодовите екстаркти от пъпеш и череша пък са силно антиоксидантно действие и допълнително подпомагат регенерацията и еластичността на кожата.


Позата

И накрая, за да имат ефект усилията ви и да запазите лактите си по-дълго меки и гладки, избягвайте да се подпирате върху тях в ежедневието. Въпреки че е трудно, мисълта за грижите и времето, които отделяте би трябвало да ви стимулира!

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.