Страна на красотата

Как да почистваме правилно грима?

Как да почистваме грима правилноПризнайте си! Колко пъти сте си лягали с непочистен грим, защото ви е мързяло да отделите няколко допълнителни минути за тази съществена стъпка във вечерния ритуал? Или просто на две – на три сте измивали лицето с идеята, че сутринта ще сте по-прецизни? И в двата случая сами нанасяте вреда на кожата си – ако не сега, то след време. Защото не само е важно да почиствате грима, но и да го правите правилно.

На първо място, за прецизно отстраняване на грима се нуждаете от 2 основни „инструмента“: правилно почистващо средство и памучни тампончета.

Особено важно е да подберете почистващ продукт, съобразен с вашия тип кожа. Колкото и удобни да са,  мокрите кърпички не са най-подходящото средство.

 


  • За нормална, суха или комбинирана кожа, използвайте почистващо тоалетно мляко. То най-често има лека и универсална текстура и е обогатено с хидратиращи съставки с освежаващ ефект.
  • За мазна, чувствителна или проблемна кожа се доверете на специализиран лосион. Обогатен със себорегулиращи и анти-бактериални активни съставки, той поддържа pH в норма, стяга порите, предпазва от възпаления, пъпки, комедони, успокоява раздразненията и създава усещане за трайна чистота и свежест.

Напоете две тампончета и ги поставете върху миглите за 2 – 3 минути. Така ще улесните разграждането на голямото количество пигмент (спирала, очна линия, молив). След това с нови тампони отстранете остатъците (напомняме, че кожата около очите е деликатна и агресивното търкане може да я увреди). 

Най-добрият начин да почистите фон дьо тена от лицето е с парна баня, за да подпомогнете разграждането и да отворите порите. Ако нямате време, почистващите средства също ще свършат работа. Просто нежно почистете кожата с няколко тампона.

След пълното премахване на грима измийте лицето. Най-добре би било да използвате специален измиващ гел – универсална или специализирана формула, чиито меки пенители почистват нежно, но не изсушават кожата така, както водата. Много вероятно е след тази стъпка в ъгълчетата на очите да се появят още остатъци от спиралата или молива. Оберете ги внимателно с клечка за уши или тампон.

За да запазите влагата в порите, стимулирайте свиването с финално плискане със студена вода. Препоръчително е след това да неутрализирате изсушаването и хлора с тоник за лице за допълнително подхранване, регенериране и омекотяване на кожата.

Изчакайте минутка съставките на тоника да проникнат в кожата и преди лицето да е изсъхнало напълно нанесете хидратиращ продукт – крем или серум.

Внимание! Продължителният престой с грим или обилното му наслояване вредят на вашата кожа. Затова спазвайте правилно и ежедневно ритуала за почистване.

 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.