Страна на красотата

Как да прикрием бледата кожа?

Как да прикрием бледата кожаАко в миналото бледата кожа се е считала за символ на аристократизъм и чистокръвие, то днес тя по-скоро се приема за симптом на нездрав организъм. И все пак, природата ни е дарила с определени характеристики, които вместо да отхвърляме, можем да превърнем в свое предимство. Ето как да прикрием бледата кожа в цялостната визия така, че да работи за нас.

  • Да избираме дрехи в контрастни цветове. Бялото и светло розовото не са подходящи за бледа кожа. Затова пък по-дръзки тонове (синьо, черно, кафяво, зелено) й придават елегантност и класа. За любители на неутралните нюанси - светло кафяво.
  • Чудесен начин да прикрием бледата кожа на краката е да носим чорапогащник - телесен или цветен. Така ще изглеждаме една идея по-елегантни или закачливи.
  • Да се епилираме редовно. Тъмното окосмяване се забелязва отдалеч. И не само изглежда неподдържано, но и подчертава бледостта.
  • Да поддържаме цвета на косата си перфектен. Трябва да подбираме умело нюанса, за да не изглеждаме болнави. За бледа кожа са препоръчителни наситено червените, кестеняви и тъмно кафяви тонове. А за по-мека визия – медно русо. В тази връзка, ако се боядисваме редовно, трябва да мислим и за състоянието на косата си. Много е важно да се доверяваме на изпитани марки бои, чиято формула щади косъма и е обогатена с натурални масла за допълнително подхранване, мекота и блясък.
  • Да съобразяваме дрехите с цвета на косата. Ако е твърде тъмна, да не прекаляваме с черното. Ако сме червнокоси да избягваме близките нюанси (червено, розово, оранжево, дори жълто). Най-добре е да търсим контраста – зелено, синьо, лилаво или пастелни цветове.
  • Да подбираме неутрални нюанси в грима. Тъй като върху бледа кожа цветовете изпъкват повече, по-добре да залагаме на деликатни тонове като светло кафяво или светло лилаво и да избягваме ярките вариации на синьото, жълтото, неоново. Най-красиво и ефектно върху бледа кожа стои молив в кафяво или сиво. А ако все пак предпочитаме черен, то нека е дискретно и само върху горния клепач. В противен случай ще подчертаем бледостта.
  • Да нанасяме тъмна спирала с ефект. Така очите ще се превърнат в основен акцент на лицето, а миглите ще хипнотизират. Обратно, спиралата в по-светли нюанси (синьо, слива, светло кафяво) ще им придаде по-неутрално излъчване.
  • Да не опитваме да прикрием бледата кожа с тъмен фон дьо тен. Ще изглеждаме неестествено и дори глупаво. Светлите нюанси ще подсилят блясъка и естествеността на тена ни, а за цвят можем да добавим една идея бронизраща пудра или руж.
  • Да носим светло червило или глос. Идеални са сладко розово, прасковено, а в специални случаи – червено. За повече наситеност можем да добавим молив за устни.

Всъщност, бледата кожа е предимство. Тя ни придава класическа, атрактивна и изтънчена визия, която се нуждае от съвсем малко, но правилно подбрани цветове. Защото подобно на бяло платно за рисуване, цветовете върху бледата кожа изглеждат много по-ярки и наситени.

 

 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.