Страна на красотата

Как да прикрием пъпка на лицето?

Как да прикрием пъпка на лицето?Намалете подуването и да изравните кожната повърхност

Натривайте 5 минути участъка около пъпката с кубче лед (но през мека кърпа, защото директният контакт може да увреди епидермиса) или с тампонче, напоено с капки за очи Визин (имат съдосвиващо действие).

Ако разполагате с малко повече време опитайте с паста от стрит аспирин и малко вода. Намажете мястото и оставете да престои цяла нощ. Аспиринът съдържа салицилова киселина, която има противовъзпалително действие. Този метод обаче не е препоръчителен за чувствителна кожа.

Ако пъпката сълзи или е набрала, но все още не е готова за пукване, намажете мястото с крем съдържащ заздравяващи и успокояващи активни съставки (цинков оксид, витамини А и Е).

След като изстискате пъпката (или сама се е пукнала), хидратирайте кожата около нея с крем със заздравяващо и овлажняващо действие, така че да премахнете изсушаващия и лющещ ефект от продуктите, които сте използвали за първоначано третиране. Подходящи са формули с екстракти от алое вера, лавандула или невен.

Прикрийте пъпката и зачервяването

Подберете коректор с плътна формула и нанесете с нежни потупващи движения върху мястото (избягвайте да разнасяте по околната кожа). Имайте предвид, че по-светлият нюанс ще направи пъпката по-видима. За по-равномерно и прецизно нанасяне можете да използвате апликатор за грим. Накрая фиксирайте с възглавничката на показалеца, а отгоре загладете с фон дьо тен.

За да се уверите, че пъпката ще остане скрита и поставеният „камуфлаж“ няма да се отдръпне от мазната повърхност, отгоре нанесете прахообразна пудра, най-добре на минерална основа.

Избягвайте през деня да пипате мястото, защото рискувате да го замърсите или да свалите прикриващия грим. Многократното му нанасяне също е лоша идея,з ащото от прекомерното напластяване мястото ще стане по-плътно и съответно по-забележимо.

 

 

 

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.