Страна на красотата

Как да разресваме косата си правилно?

Как да разресваме косата си правилно?Правилното разресване на косата е от съществено значение за нейния красив и здрав вид. И обратно, грешните методи водят до накъсване и увреждане на косъма, което от своя страна се отразява и на жизнеността й. Ето какво трябва да знаете.

За бляскава и здрава коса без заплетени краища е препоръчително да я решите два пъти дневно – сутрин и вечер, за около минута време. Така стимулирате микроциркулацията на скалпа и му помагате да се отпусне, почиствате нечистотиите, натрупани от околната среда през деня и придавате обем на косъма. 

Имайте предвид, че и прекалено честото разресване през деня оказва ненужна агресия и напън върху косъма и стимулира действието на мастните жлези.

  • Ако имате къса или тънка коса, използвайте по-тънка плоска четка.
  • Ако имате дълга, средна или плътна коса, използвайте широка плоска четка.

Първо разресвайте краищата и се придвижвайте нагоре като постепенно „обработвате“ възлите докато успеете да прокарате гребена безпроблемно по цялата дължина на косата. По този начин разплитайте възлите и на сухата коса.

Никога не разресвайте косата докато е мокра. Изчакайте да изсъхне напълно преди да я срешите с обичайния си гребен или четка. Ако нямате време, използвайте сешоар и ускорете процеса като прокарвате пръсти през нея.

Започнете разресването като наведете глава надолу и започнете от тила към челото. Разрешете и от двете страни преди да преминете към темето. Когато стигнете до корените намалете силата, за да не стимулирате мастните жлези, което ще омазни по-бързо косата ви. Накрая изправете глава и разрешете внимателно от челото назад. Препоръчително е да прилагате този начин на ресане всеки път, а не само след миене.

За да можете лесно да разресвате косата си и да се наслаждавате на нейната копринена мекота и блясък поне веднъж седмично използвайте маска или балсам за коса.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.