Страна на красотата

Как да разресваме косата си правилно?

Как да разресваме косата си правилно?Правилното разресване на косата е от съществено значение за нейния красив и здрав вид. И обратно, грешните методи водят до накъсване и увреждане на косъма, което от своя страна се отразява и на жизнеността й. Ето какво трябва да знаете.

За бляскава и здрава коса без заплетени краища е препоръчително да я решите два пъти дневно – сутрин и вечер, за около минута време. Така стимулирате микроциркулацията на скалпа и му помагате да се отпусне, почиствате нечистотиите, натрупани от околната среда през деня и придавате обем на косъма. 

Имайте предвид, че и прекалено честото разресване през деня оказва ненужна агресия и напън върху косъма и стимулира действието на мастните жлези.

  • Ако имате къса или тънка коса, използвайте по-тънка плоска четка.
  • Ако имате дълга, средна или плътна коса, използвайте широка плоска четка.

Първо разресвайте краищата и се придвижвайте нагоре като постепенно „обработвате“ възлите докато успеете да прокарате гребена безпроблемно по цялата дължина на косата. По този начин разплитайте възлите и на сухата коса.

Никога не разресвайте косата докато е мокра. Изчакайте да изсъхне напълно преди да я срешите с обичайния си гребен или четка. Ако нямате време, използвайте сешоар и ускорете процеса като прокарвате пръсти през нея.

Започнете разресването като наведете глава надолу и започнете от тила към челото. Разрешете и от двете страни преди да преминете към темето. Когато стигнете до корените намалете силата, за да не стимулирате мастните жлези, което ще омазни по-бързо косата ви. Накрая изправете глава и разрешете внимателно от челото назад. Препоръчително е да прилагате този начин на ресане всеки път, а не само след миене.

За да можете лесно да разресвате косата си и да се наслаждавате на нейната копринена мекота и блясък поне веднъж седмично използвайте маска или балсам за коса.

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.