Страна на красотата

Как да се справя с блясъка на мазната кожа?

Как да се справя с блясъка на мазната кожа?Схащането, че мазната кожа се побеждава с изсушаване, е погрешно. Всъщност колкото повече се опитвате да премахнете омазняването, толкова повече се увеличава производството на себум, тъй като порите се опитват да наваксат загубата.

  • Почиствайте лицето само два пъти дневно – сутрин и вечер. Избягвайте сапуна. Достатъчно е да използвате гел за измиване и почистващ лосион (Здраве Акне Стоп), формулирани за мазна кожа, с балансиращо pH, ниско съдържание на киселини, без алкохол. 
  • Използвайте дневен хидратиращ крем по-лека текстура. Прекомерната хидратация може да стимулира производството на себум, да запуши порите и да предизвика комедони или възпаления. Преди следващата стъпка в грима, попивайте с мека кърпичка излишното омазняване на лицето.
  • Използвайте матираща основа за грим, която да „фиксира“ порите - лек лосион, тониран крем, компактна пудра или фон дьо тен. Нанасяйте умерено, за да не предизвикате обратен ефект и наблегнете на Т-зоната (брадичката, носа и челото). Отгоре нанесете лек слой минерална пудра.
  • Вечер натривайте лицето с лимонов сок. Той идеално възстановява киселинния баланс, стяга порите и потиска мастната секреция.
  • За нощна грижа използвайте лек хидратиращ крем без мазнини и задължително продукт за околоочна грижа срещу образуване на бръчки.
  • В чантата си винаги носете попиващи листчета, които да използвате в критичните моменти. Някои само отсраняват излишното омазняване, а други оставят и фин слой матираща пудра. 
Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.