Страна на красотата

Как да спрем заплитането на косата?

Как да спем заплитането на косата?

Заплитането на косата не само причинява дискомфорт при стилизирането на прическата, но и прави косъма уязвим, слаб и чуплив. С правилните техника и грижи обаче можете много лесно да я поддържате гладка, бляскава и лесна за разресване.

Разресвайте косата преди къпане

Препоръчително е преди миене да я разрешите докато е суха. По този начин ще избегнете заплитането вследствие разнасянето на шампоана.

Избягвайте агресивното дърпане и разплитайте възлите постепенно

Опитайте да разредите миенето с шампоан. Ежедневното миене може да лиши косъма от естествените му мазнини, което ще го изсуши и ще го направи по-податлив на заплитане. Препоръчително е да миете косата не повече от 4 пъти седмично и то със специализирана формула, съдържаща ключови за космената структура компоненти.

Винаги нанасяйте балсам за коса

Формулата на балсама обикновено съдържа подхранващи, хидратиращи и изглаждащи съставки от натурален произход (колаген, маслиново масло, авокадо, бамбук), които поддържат косъма жизнен и гъвкав и същевременно го предпазват от околната страна, а по този начин от заплитане. Ако имате мазна коса, нанасяйте продукта само в краищата.

Изплаквайте косата с хладка почти студена вода

Това ще подпомогне затварянето на кутикулите и ще запази косъма мек и бляскав. Освен това ще улесни разресването.

Използвайте продукти против заплитане на краищата без отмиване

Техните формули обикновено са обогатени с натурални масла, които подхранват косъма, улесняват разресването и стилизирането, и го поддържат гъвкав и еластичен. Изпробвайте различни вариации докато откриете най-подходящия за себе си.

Започнете да спите с вързана коса, особено ако е дълга

Изпотяването и движението в леглото по време на сън води до образуването на множество възли. И дори да не сте свикнали, ще превърнете това действие в навик щом видите колко по-лесно разресвате косата си сутрин.

Носете прибрана прическа

Във влажно, ветровито или дъждовно време, както и при физическа активност е по-добре да съберете коса. Климатичните фактори и интензивните тренировки допринасят значително за образуването на възли, тъй като превръщат косата в безформена и хаотична маса. Ако държите все пак да сте с пусната коса, защитавайте я с шапка или шал.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.