Страна на красотата

Как да забавим появата на първите бръчки?

Как да забавим появата на първите бръчкиХей, вие! Да, точно вие, дамите, чиято кожа е все още идеално гладка и недокосната от следите на времето. Колко дълго мислите, че ще е така? Не чакайте да видите първите бръчки, за да започнете да полагате по-специални грижи за нея? Можете значително да забавите процеса на стареене като още сега включите някои превантивни действия в ежедневната си рутина за съвършена кожа!

Колкото повече вода съдържат клетките, толкова по-гладка е кожата. Затова е от съществено значение да се грижим за ежедневните водни запаси на тялото като пием поне по 2 л. течности и ядем повече плодове и зеленчуци, богати на антиоскиданти.

Важно е да намалим температурата на водата, с която се мием, за да запазим естествените мазнини, играещи ролята на защитна бариера срещу външните фактори. А вместо сапун да използваме почистващ гел, който нежно и ефективно отваря порите и подпомага усвояването на активните съставки от другите продукти.

Силно препоръчително е между 25 – 30 г. да нанасяме хидратираща грижа поне веднъж дневно. Тъй като в този период основна цел е поддържане на балансирана хидратация, подходяща е всяка формула с овлажняващ ефект за млада кожа.

С навършване на 30 г. обаче трябва да преминем към по-интензивен режим в грижите. Тук вече е необходима формула, обогатена с така необходимите и естествени за кожата съставки, поддържащи еластичността и влагата – хиалуронова киселина, ретинол, антиоскидсанти.

За да бъде ефектът на формулите пълноценен е добре да използваме всички продукти от специализираната гама, а именно - дневен крем, нощен крем и околоочен серум. Създадени да се допълват, те ще демонстрират незабавен ефект и ще оставят кожата освежена, подхранена, тонизирана и кадифено гладка ден след ден.

Правилният начин да нанасяме козметичните продукти е с масажиращи кръгообразни движения – напред към носа, назад към ушите, надолу към брадичката и нагоре към челото. Освен, че ще подпомогне попиването, тази техника ще стимулира кръвообръщението и така ще подобри цялостния тонус на кожата.

Интензивността на бръчките зависи и от позата, в която спим. Заряването на глава във възглавницата „намачква“ кожата, спира кръвообръщението и междуклетъчния обмен, и засилва набръчкването. Затова е най-добре е да се научим да спим по гръб.

Както е казала неповторимата Мадмоазел Коко Шанел: „На 20 години лицето е дадено от природата, на 30 го вае животът, но на 50 трябва сами да си го заслужите... След 50 никой вече не е млад. Но аз познавам 50-годишни, които са по-привлекателни, отколкото 3/4 лошо поддържани млади жени“.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.