Страна на красотата

Как да заличим тъмните кръгове под очите?

Как да заличим тъмните кръгове под очите?Тъмните кръгове (сенките) под очите са най-ясният знак за недостатъчно сън или преумора. И те могат да бъдат много неприятна „кръпка“ за цялостната визия, придавайки изтощено, посърнало и бледо излъчване на лицето. Ето как можете да заличите тъмните кръгове под очите – както външно, така и вътрешно.

Опитайте да изградите правилен режим на сън

Старайте се да лягате и ставате по едно и също време и да спите между 7 и 9 часа. По този начин ще позволите на организма си да релаксира адекватно и да бъде подготвен за стреса на следващия ден.


Поддържайте носните кухини празни и чисти

Запушеният нос вследствие на хрема или алергия може да причини тъмни кръгове около очите, тъй като под въздействие на напрежението вените около синусите потъмняват и се разширяват. Затова взимайте всички необходими мерки за лечение и продухвайте носа си често.

Обърнете внимание на хранителния си режим

Старайте се да приемате здравословно и балансирано меню и много вода, за да поддържате циркулацията на кръвта в норма. Възможно е тъмните кръгове да са причинени от дефицит на витамини, затова яжте повече пресни плодове и зеленчуци, избягвайте алкохола, цигарите и солта.

Налагайте резени от краставица 2 пъти дневно в продължение на седмица

Краставицата има изсветляващо, хидратиращо, стягащо, освежаващо и успокояващо действие и мигновено възстановява кожата около очите. Преди да поставите резените върху очите за около 10 минути, ги оставете за половин час в хладилника.

Хидратирайте ежедневно зоната около очите

Най-добре е да използвате околоочен крем с възстановяващи и успокояващи съставки. Втривайте с нежни масажни движения, за да подпомогнете абсорбирането от кожата и да стимулирате кръвообръщението, което пък ще намали изразеността на тъмните кръгове.

Преди лягане нанасяйте околоочен серум

Тъй като кожата около очите е по-деликатна и уязвима, тя се нуждае от допълнителни грижи. Съставки като хиалуронова киселина и ретинол ще я тонизират и освежат мигновено, ще ускорят регенерацията и ще заличат признаците на стареенето, включително тъмните кръгове.

Не прекалявайте с напрежението на очите

Избягвайте да четете на неподходяща светлина. На всеки час пред компютъра правете няколко минути почивка, а ако имате възможност, за няколко минути налагайте хладък компрес на очите и релаксирайте в затъмнено помещение.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.