Страна на красотата

Как да запазя цвета на боядисаната коса?

Поддържане на цвета на боядисаната коса

Боядисаната коса се нуждае от специални грижи, за да запази жизнеността и блясъка на цвета, който се е получил след боядисването. Важно е да избягвате честото миене, излагането на прекалено слънце и къпане в морска вода.

За да запазите по-дълго цвета на боядисаната си коса, използвайте специализирани шампоани, маски или балсами за боядисана коса. Те са по щадящи към цвета и ще ви позволят да му се наслаждавате по-дълго. Добре е да изберете продукти, които съчетават натурални съставки с UV филтър, за по-дълготрайна свежест на цвета, подхранване и предпазване от външните агресии.

За предпочитане е да не сушите косата си със сешоар веднага след боядисването, а ако се наложи да използвате по-хладната струя.

 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.