Страна на красотата

Как да запазим по-дълго грима в абитуриентската вечер?

Изкусно поставеният макияж е способен да ви превърне в истинска принцеса за бала. При това, запазвайки прелестната ви визия дълго след полунощ. Така че размахайте пръчицата. Време е за вълшебства!

Как да запазим по-дълго грима в абитуриентската вечер?

 • Започнете подготовката за вълнуващото събитие, ексфолирайки лицето си (в това число и устните) няколко дни предварително. По този начин ще премахнете мъртвия, лющещ се слой кожа и ще създадете стабилна основа за празничния грим.
 • В деня на бала, непосредствено преди да се гримирате, почистете отново лицето си. Този път с помощта на по-деликатен продукт, като например тоник.
 • Следващата стъпка е нанасянето на лек хидратиращ крем. Изчакайте 2-3 минути и попийте остатъка със салфетка.
 • Поставете специална база за грим (праймър). Освен, че запълва неравностите по кожата, тя не позволява на излишния себум и потта да повредят макияжа.
 • След праймъра идва ред на фон дьо тен-а. От гледна точка на издръжливостта е добре да ползвате такъв с прахообразна текстура или течен, но без омазняващи съставки.
 • Не подминавайте устните и клепачите си, разнасяйки фон дьо тен върху лицето си. Той ще направи червилото и сенките за очи много по-дълготрайни.
 • Заложете на водоустойчива спирала, за да имате пълната свобода да поплачете от радост в празничния ден.
 • В случай че сте решили да използвате уред за извиване на мигли, може да го поставите за кратко под горещата струя на сешоара. Така ресниците ви ще запазят извивката си повече време.
 •  За да бъде гримът върху клепачите ви по-устойчив, положете тънък слой сенки с телесен цвят преди същинския нюанс, на който сте се спрели.
 • Ако желаете да подчертаете контура на очите си, направете го с очна линия вместо с молив – тя със сигурност ще издържи по-дълго.
 • Изберете молив за устни, чиито цвят наподобява максимално този на предпочетеното от вас червило и запълнете устните си с него. Така то ще има по-стабилна „опора”.
 • С помощта на четчица, нанесете червилото на два тънки слоя. По този начин дори повърхностния да се изтрие, по-долния ще остане непокътнат.
 • След първия пласт, поставете кърпичка между устните си и ги притиснете леко една към друга. А след втория ги посипете с мъничко безцветна пудра (директно или през фина салфетка), за да запечатате цвета.
 • Имайте предвид, че матовите червила са по-дълготрайни от перлените и кремообразните – по-устойчиви от течните.
 • За финал, нанесете безцветна пудра или специален фиксиращ спрей върху цялото си лице, за да съхраните вълшебната си визия дори и след като часовникът удари дванадесет.

Навярно ще се изненадате колко устойчив е станал грима ви, когато се опитате да го премахнете. Но не се тревожете. Продуктите Aroma Face ще улеснят почистването веднага щом сте готови да сложите край на приказката и да започнете нова.

 

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.