Страна на красотата

Как да защитим детската кожа през зимата?

Ако суровите температури, вятърът и отоплителните уреди неминуемо оставят следи по нашата кожа, то помислете какво се случва с тази на децата през зимата. Но когато се отнася до тях, не можем да си позволим никакво невежество или извинение в грижите. Трябва незабавно да я защитим, ако искаме да остане все така неустоимо пухкава и мека за нашите ласки! Ето как да го постигнем!

Как да защитим детската кожа през зимата

1. При излизане само дрехите не са достатъчни. Вместо да опаковаме мъника до почти неподвижно състояние (което може да причини и нежелано претопляне на кожата), педиатрите препоръчват да подберем памучни и комфортни дрешки на няколко пласта, за да регулираме телесната температура при нужда.

2. Преди обличане е добре да намажем телцето с хидратиращо мляко, което ще запази влагата в порите, дори когато студът успее да проникне през дрешките.

3. В никакъв случай не бива да забравяме шапката и ръкавичките, а ако детето е в количка - да спуснем сенника, който ще отклонява въздушните вълни. В много мразовито или влажно време ограничавайте разходката до половин час.

4.Тъй като няма как да прикрием детското личице, силно препоръчително е да нанесем защитен крем на бузките, около устните и на челцето – най-деликатните зони. Нанасяйте го и когато детето прекарва време в помещение с изкуствено отопление. Обогатената с нежни и лечебни съставки формула ще предпазва нежната бебешка кожа от студ, вятър и неблагоприятни климатични условия.

5. За да избегнем допълнителното изсушване на кожата специалистите препоръчват през зимата да къпем малчугана не повече от 4 пъти седмично, използвайки нежен измивен гел без сапун за възстановяване на хидролипидния слой.

6. Ако забележим зачервяване, напукване или лющене по бузките и устните, значи има дисбаланс в pH на кожата. Хубаво е незабавно да нанесем хидратиращ крем със специализирани съставки и естествени овлажняващи агенти като маслиново масло

7. Влагата е един от най-големите врагове на детската кожа. Затова е особено важно да отсраняваме в макисмално кратък срок всички мокри дрешки и памперсите, да подсушаваме кожата с мека и нежна материя, да нанасяме мека козметична формула за защита и да обличаме отново топли памучни дрешки, които не дразнят при допир.

Научно доказано е, че 15-минутните разходки на дневна светлина и чист въздух укрепват имунната система на мъника и се отразяват благотоврно на цялостното му състояние. А щом сте взели правилните мерки и имате пълния набор от специализирани козметични продукти, можете да се отпуснете и да се наслаждавате на момента пълноценно!

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.