Страна на красотата

Как да защитим ръцете през зимата?

Защита на ръцете през зиматаЗабелязали ли сте колко груби и сухи стават ръцете ви през зимата? Толкова, че можете да отблъснете с ласките си някой близък. И причината за това отново са ниските температури, вятърът и липсата на надеждна защита. А най-лошото е, че пренебрегваме тези фактори докато кожата ни не започне да боли и да се разранява. Ето как надеждно, лесно и ефикасно да помогнем на ръцете да се справят със зимата!

Избягвайте миенето на ръцете с гореща вода

Въпреки че това е най-лесният начин да сгреете замръзналата във вените кръв след разходка, не забравяйте, че горещата вода всъщност отмива естествените мазнини на кожата и по този начин я изсушава. По-добре опитайте с умерено топла и енергично раздвижване на пръсти.

Хубаво е да обърнете внимание и на сапуна

Активните съставки в сапуните също могат да повлияят на кожата на ръцете през зимата. Затова препоръчваме през студените месеци да избирате сапун с овлажняващо действие – течен или блокче, чиято формула е специално създадена да възстановява и поддържа хидро-липидната бариера.

Нанасяйте крем за ръце няколко пъти дневно

Включително след всяко миене. Препоръчително е да подбирате формули със силно хидратиращи агенти (водна лилия, череша, алое вера, витамини). Освен, че ще защитават кожата от околната среда, те ще я поддържат влажна, еластична и кадифено мека.

Добре е да имате и втори крем за ръце с предпазващо действие

Нанасяйте го преди излизане, за да държите щипещите целувки на студа далеч. А тъй като формулата най-често съдържа допълнителни омекотяващи съставки (глицерин, натурални масла), ще постъпите мъдро да го нанасяте и преди лягане като подисилвате действието с помощта на памучни ръкавички.

Опитайте нощна терапия с... нощния ви крем

Специалистите препоръчват 2 пъти седмично вместо обичайния крем за ръце под ръкавичките преди лягане да нанасяте нощната си грижа за лице. Така ще поднесете на кожата ударна доза анти-ейдж и възстановяващи агенти и ще й помогнете да се справи с признаците на стареене.

Носете ръкавици при всяко излизане

Дори само разходката до магазина може да изсуши и да изпръхне кожата на ръцете. А ако имате навика да забравяте пухкавите „дрешки“, просто ги оставяйте до дамската си чанта.

Прочетете още статии
Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.

Как да стегнем ръцете?

Как да стегнем ръцете?

Отпуснатата кожа е сериозно предизвикателство за самочувствието на всяка жена. Но предизвикателството може да бъде преодоляно. Вижте как.