Страна на красотата

Съвременните терапии срещу целулит

Запитани от популярно списание какво предпочитат „Световен мир или лек за целулита?”, едва 30 % от анкетираните дами се произнесли в полза на пацифизма. Макар и шеговито, проучването е изключително показателно за величината на здравословния проблем. За щастие, естетичната медицина не остава равнодушна към тревогите на нежната половина от човечеството и предлага не едно или две ефикасни решения.

Съвременните терапии срещу целулит

Ендосфера – „умната” машина

Ендосфера е изключително резултатна, тепърва навлизаща в България, процедура. Тя се извършва с помощта на компютъризиран апарат, в чийто накрайник (подобно на килийките в пчелна пита) са разположени 50 силиконови сфери. Микросферите се въртят с честота от 0 до 340 Hz и посредством компресия и вибрации, задействат собствените механизми на тялото за изчистване от излишните течности, мазнини и токсини. Терапията Ендосфера е действително уникална! Тя си служи с единствения в света „интелигентен” апарат, който може да различи фиброзния целулит (най-тежката форма на заболяването) и да определи правилната честота, с която да му въздейства.

" Всяко зло за добро" – методът LPG

Претърпявайки тежка автокатастрофа, френският инженер Louis Paul Guitay (от чиито инициали идва и наименованието на метода) се вдъхновил за конструирането на машина, ускоряваща лечението на физически травми. Изобретението, обаче надминало очакванията на своя създател, демонстрирайки не само терапевтичен, но и естетичен ефект. 30 години след „злощастния” инцидент, LPG- масажът продължава да е сред най-популярните по света методи за лечение на целулит. Тайната за изглаждащото кожата действие на апарата се крие в механизираните ролки, които я захващат заедно с прилежащата тъкан и я масажират. Така те подобряват кръвообръщението и лимфотока с над 200 % и стимулират клетките, синтезиращи хиалуронова киселина, колаген и еластин.

Топло, още по-топло, горещо... Радиочестота

Терапията се базира на един прост физичен закон – този за запазване на енергията. Излъчваните от радиочестотния апарат електровълни, достигат дълбоките слоеве на кожата, където се преобразуват в топлинна енергия. Генерираната в проблемните участъци висока температура (42 – 65 С) води до раздробяване на мастните молекули, подобряване на микро- и лимфатичната циркулация (с което адипоцитите по-лесно биват изхвърлени от организма) и до разрушаване на колагена, последвано от стимулиране на фибробластите за произвеждането на нови, здрави влакна.

Сензационни разкрития – Електрическа мезотерапия

Електрическата мезотерапия е много по-усъвършенствана и при това напълно безболезнена, алтернатива на традиционната иглена процедура. В основата ѝ лежи сензационно откритие, отличено с Нобелова награда за химия през 2003 г. Лауреатите Peter Agre и Roderick MacKinnon стигат до заключението, че защитната плазмена мембрана на клетката може лесно да бъде преодоляна, ако се изложи на определени електромагнитни вълни. Благодарение на това знание, модерната апаратура използвана при безиглената мезотерапия, повлиява на пропускливостта на клетъчните мембрани и внася активни антицелулитни субстанции дълбоко в засегнатите тъкани.

Съществуват, разбира се, още десетки методи за третиране на „портокаловата кожа”. Нито един от тях, обаче не е в състояние да осигури трайно решение на проблема без нашето съдействие, означаващо преди всичко – осъзнато хранене, повече движение и допълваща терапия под формата на самомасаж с антицелулитна козметика.

Прочетете още статии
Хигиена на ръцете

Хигиена на ръцете

Хигиената на ръцете е една от най-важните мерки за предотвратяване разпространението на вирусни инфекции, включително и на новият коронавирус (SARS-CoV-2). Миенето на ръцете се извършва с достатъчно количество сапун, който се втрива в мокрите ръце, така че да покрие изцяло кожата. Oбтриването продължава минимум 20 секунди, следва изплакване с вода и подсушаване.

Как да изберем дезодорант?

Как да изберем дезодорант?

Класически дезодорант или дезодорант против изпотяване, рол он или спрей – кой от тях отговаря на нашите нужди?

Как да изберем козметика за тяло?

Как да изберем козметика за тяло?

Многообразието от козметични средства и приканващи реклами често поражда колебание. Кое от тях да изберете, за да утолите потребностите на своята кожа? Всъщност, отговорът е скрит в самия въпрос – най-напред определете нейните нужди.

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Как да различим мазния от сухия пърхот?

Диференцирането на отделните видове пърхот е първата крачка към поставянето на точна диагноза и необходимо условие за успешното отстраняване на дерматологичния проблем.