Прическа според формата на лицето

Когато си правите нова прическа, задължително трябва да я съобразите с формата на лицето си. Много жени избират това, което е модерно, а не това, което отива на чертите им. Сигурно сте виждали доста примери за зле подбрани прически, затова ви предлагаме няколко ценни съвета, преди да отидете до фризьорския салон.

Прически за дами с кръгло лице

На жени, които имат кръгли лица, наистина им отиват асиметрични прически, микс от дължини. Ема Стоун е добър пример за това. Ако искате косата ви да е разделена на път по средата, както е при Кейт Босуърт, най-добре е косата ви да е дълга няколко сантиметра под раменете и да имате кичури, които да стигат до челюстта.

Певицата Фърги, която също има кръгло лице, демонстрира още една подходяща прическа – конска опашка, която е вързана на или над височина на ушите. За да избегнете нежелан обем в горната част, трябва добре да загладите всяко косъмче. Ако харесвате прическите с дължина над раменете, както Рене Зелуегър, трябва да заложите на по-небрежна визия.

 Ема Стоун   Фърги

Прически за дами с овални лица

Ако лицето ви изглежда по-дълго, ви препоръчваме да си направите плътен бретон, който да е малко по-дълъг от линията на веждите, както е при певицата . По този начин ще се създаде илюзията , че имате по-широко лице. Жени , които коси са дълги до рамото или повече, няма да сбъркат, ако носят косата си на път по средата. За да избегнете да изглежда прекалено строго, добавете малко къдрици, както е направила Хилари Дъф. Боб със страничен бретон ще ви помогне да скъсите продълговато лице и добавите мекота (Кари Ъндърууд). Ако харесвате късите прически, може да последвате примера на Риана. Тази визия определено привлича вниманието, пък и изглежда много секси, когато акцентирате върху врата и ушите си.

Тейлър Суифт  Хилари Дъф 
 Кари Ъндърууд   Риана
Прически за дами с квадратни лица

Леко филирана прическа боб, която достига до брадичката, изглежда много красиво на жени с квадратни лица (Кийра Найтли). Може също така да се спрете на леки къдрици, които да започват от дължината на ухо (Меган Фокс). Може да си ги направите с по-голяма четка с овална форма, сешоар и пяна за коса. Жените с квадратни лица , както е Деми Мур, няма да сбъркат, ако носят косата си дълга и изправена.Тази прическа омекотява ъглите, а пътят по средата отваря лицето, отвличайки вниманието от челюстта.

Кийра Найтли  Меган Фокс   Деми Мур
Прически за дами със сърцевидно лице

За такава форма на лицето е подходяща прическа, при която косата достига точно под челюстта, което помага да се запълни областта около брадичката и да се отвлече вниманието от триъгълника (Зоуи Салдана). Дамите с дълга коса могат да я носят на едра страна, както . Идеята е да се подчертаят очите. Ако имате лице като на Джесика Бийл, е добра идея да пуснете няколко кичура, които да попадат в зоната между ушите и носа,за да компенсирате ширината на сърцевидното лице. Добавете и по-дълги кичури , за да запълните пространството около брадичката. Къса прическа със страничен бретон омекотява всички по-остри черти (Кери Мълиган).

Зоуи Салдана  Рийз Уидърспуун  Кери Мълиган

 

Прочетете още статии

със съдействието на Iwoman.bg - модерната жена

Вечните секс символи на Холивуд, които се боядисват

Вечните секс символи на Холивуд, които се боядисват

Холивудските красавци, които редовно боядисват косата си, за да запазят очарователния си имидж на неостаряващи чаровници.

Известни спортисти, които боядисват косите си

Известни спортисти, които боядисват косите си

Всеки иска да изглежда млад и атрактивен. Това важи с пълна сила и за спортистите, за които младостта е много важно условие за спортните им успехи. И доста от тях вече посягат към мъжките бои за коса, за да прикрият следите на времето.

Тенденции при мъжките прически за пролет/лято 2016

Тенденции при мъжките прически за пролет/лято 2016

Модерните прически за мъже за сезон пролет/лято 2016

Тенденции при абитуриентските прически за 2016 година

Тенденции при абитуриентските прически за 2016 година

Абитуриентската прическа е изключително важен елемент от подготовката за "Голямата вечер"