Звездни съвети за къдрава коса

Къдравата коса несъмнено придава повече обем и романтично излъчване на всяка една жена, независимо дали къдриците са естествени, или са направени с помощта на маша или ролки.

Актрисата Марлене Дитрих била доста екстравагантна с късата си руса коса през 30-те години на миналия век. Тя искала при заснемането на всяка сцена да добавят златен брoкат в къдриците й, за да блестят повече.

Марлене Дитрих

Къдравата коса има нужда от слънцезащита и грижа през нощта. Мерилин Монро е спала върху копринена възглавница, предпазвайки къдриците си в мрежеста шапчица за спане.

Мерилин Монро

Актрисата Джулия Робъртс споделя, че за да поддържа къдриците си винаги гладки (без стърчащи крайчета) и меки, оставя косата си да съхне сама възможно най-дълго време. Когато вече е съвсем леко влажна, Джулия ползва дифузер и олио, което прави косата по-мека и бляскава.


Джулия Робъртс


Фризьорката, която се грижи за изящните къдрици на Тейлър Суифт споделя, че най-важното за такъв тип коса е подходящият шампоан, който да не изсушава косъма, а да го прави гладък и мек.

Тейлър Суифт


Стилистът на Сара Джесика Паркър казва, че с годините къдриците започват да се отпускат. Неговият съвет е да се ползват подходящи балсами, но след баня задължително да се добавя продукт, който съдържа силикон, който да поддържа формата по-дълго време.


Сара Джесика Паркър

На коя жена не й се е искало поне веднъж в живота си да прилича на Анджелина Джоли? За да се сдобиете с такива букли, изсушете косата си с помощта на кръгла четка, за да придадете повече обем в корените. След това навийте крайчетата си с маша. Накрая хванете два от предните си кичури с малка фиба на тила си.


 Анджелина Джоли

За да се сдобиете с грива като на Дженифър Лопес, трябва да къдрите косата си през един кичур. Внимавайте да не накъдрите предните два, които са точно до лицето ви, за да не придадете неестествен вид на косата си.

Дженифър Лопес

Помните ли Майли Сайръс в ролята на сладката Хана Монтана? Този вид може да се постигне много лесно. Намачкайте мократа си коса с много пяна и след това я изсушете с дифузер.

Майли Сайръс

Стилистът на Маги Джилънхол споделя, че дългите къдрави коси са демоде. „Когато отрежеш една къдрава коса над раменете, тя е много по-жива, подскачаща и плътна“, споделя специалистът.

Маги Джилънхол

За този зашеметяващ ретро вид на Блейк Лайвли е нужно да накъдрите косата си до средата на лицето си с помощта на маша, пяна и лак за коса. Не разделяйте косата си на прав път, а я оставете на една страна, като придадете чупка на горния кичур.


Блейк Лайвли 

 

Прочетете още статии

със съдействието на Iwoman.bg - модерната жена

Вечните секс символи на Холивуд, които се боядисват

Вечните секс символи на Холивуд, които се боядисват

Холивудските красавци, които редовно боядисват косата си, за да запазят очарователния си имидж на неостаряващи чаровници.

Известни спортисти, които боядисват косите си

Известни спортисти, които боядисват косите си

Всеки иска да изглежда млад и атрактивен. Това важи с пълна сила и за спортистите, за които младостта е много важно условие за спортните им успехи. И доста от тях вече посягат към мъжките бои за коса, за да прикрият следите на времето.

Тенденции при мъжките прически за пролет/лято 2016

Тенденции при мъжките прически за пролет/лято 2016

Модерните прически за мъже за сезон пролет/лято 2016

Тенденции при абитуриентските прически за 2016 година

Тенденции при абитуриентските прически за 2016 година

Абитуриентската прическа е изключително важен елемент от подготовката за "Голямата вечер"